Οι ομογενείς θα πληρώσουν για να βλέπουν τηλεόραση στη Λέσβο!

λεσβοςΗ είδηση είναι απίστευτη και γυρίζει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω στο παρελθόν. Οι κάτοικοι του Πλωμαρίου ήρθαν σε επαφή με ομογενείς της Αυστραλίας με καταγωγή από τη Λέσβο για να βοηθήσουν οικονομικά στο στήσιμο gap fillers στο Πλωμάρι ώστε να αποκτήσει πάλι η περιοχή τηλεόραση! Όχι δεν βρισκόμαστε στο 1966 αλλά το 2015 που ολόκληρες περιοχές της χώρας, με λιγοστούς κατοίκους έχασαν την επαφή με την άλλη χώρα λόγω απουσίας της τηλεόρασης. Κι αυτό γιατί η Digea, ο μονοπωλιακός πάροχος δικτύου που πήρε από την ΕΕΤΤ όλες τις ψηφιακές συχνότητες, δεν είναι υποχρεωμένη να καλύψει όλο τον πληθυσμό της χώρας.

Στη Μυτιλήνη όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα www.empronet.gr «o αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες επάνω του το όλο θέμα, έχοντας συμπαραστάτες στην όλη προσπάθειά του τους ομογενείς Πλωμαρίτες από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας (!), οι οποίοι -σύμφωνα με τον ίδιο- επιθυμούν να συμβάλουν οικονομικά μέσω της Ένωσής τους, για να αποκατασταθεί η πρόσβαση στην ψηφιακή εποχή και για τους συντοπίτες τους, εδώ, πίσω στη Λέσβο». Στη Μυτιλήνη, σύμφωνα με τον δήμο, δεν είναι επίσης δυνατή η εκπομπή αναλογικού σήματος για όσο διάστημα θα απαιτηθεί η εγκατάσταση gap fillers για το Πλωμάρι. Έτσι, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος, «οι κάτοικοι δεν μπορούν να περιμένουν άλλο» και «χάρη στους ομογενείς που ευαισθητοποιήθηκαν θα εγκαταστήσουν οι ίδιοι τους αναμεταδότες που χρειάζονται, τουλάχιστον σε επίπεδο Ενότητας Πλωμαρίου». «Οι ομογενείς του Πλωμαρίου στο Σύδνεϋ επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά στο όλο εγχείρημα, αφού αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν πως οι συμπατριώτες τους πίσω στη Λέσβο δεν έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία εν έτει 2015», γράφει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα.

Το κόστος των αναμεταδοτών ανέρχεται, σύμφωνα με την εκτίμηση της Περιφέρειας που υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα της «Ψηφιακής Σύγκλισης», στις 15.000 ευρώ έκαστος.

Εννοείται ότι το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών έχει παραπέμψει το θέμα στα κονδύλια του ΕΣΠΣ, όταν και εφόσον ενταχθεί το αίτημα της Περιφέρειας στα προγράμματα της Ψηφιακής Σύγκλισης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *