Οι δηλώσεις Τσίπρα στη Βουλή για την ΕΡΤ πριν…τις εκλογές

τσιπραςστην ΕΡΤ“Πίσω από τις κάμερες”- ΠΡΙΝ

Το περασμένο Καλοκαίρι σε άσχετο νομοσχέδιο για το ογκολογικό νοσοκομείο Κηφισιάς” Οι Άγιοι Ανάργυροι” υπό τη μορφή τροπολογίας , η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενέταξε ένα μίνι νομοσχέδιο, που είχε τη σφραγίδα των ιδιοκτητών τηλεόρασης. Στη Βουλή συγκρούστηκαν ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο πρώην υπουργός επικρατείας, Δ. Σταμάτης 

« Αντί για τη δωρεά στο νοσοκομείο κάνατε τη δωρεά στη διαπλοκή. Επιδιώκετε να χαρίσετε τα χρέη στις χρεοκοπημένες επιχειρήσεις στα ΜΜΕ.  Αν ο επιχειρηματίας βρεθεί στη θέση να χρωστάει, μαύρο φίδι τον έφαγε… Οι μάγκες της διαπλοκής, όμως, και χρωστάνε και συντηρούν τα μαγαζιά τους!».

 «Πώς γίνεται αυτό;» τον διέκοψε τότε ο  Δ. Σταμάτης. «Ελα ντε, εις υγείαν των κορόιδων. Για να πω τη μαύρη αλήθεια, δεν είναι και μικρός ο ρόλος των ΜΜΕ, δεν θα μπορούσε να κρατηθεί καμία μνημονική κυβέρνηση εάν δεν μπορούσαν να τη στηρίξουν. Αυτή τη στήριξη, επειδή ο Σαμαράς δεν είναι αγνώμων, την ανταποδίδει με το αζημίωτο φυσικά, γιατί εκλογές ξανάρχονται… Ομως, ας έχουν γνώση οι φύλακες, ιδίως όσοι πάρουν μέρος σ’ αυτή την άθλια συναλλαγή. Διότι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να ξηλώσουμε αυτό το άθλιο καθεστώς της διαπλοκής με την οικονομική ολιγαρχία…».

Περίπου 20 μέρες αργότερα από τη ΔΕΘ, ο Α. Τσίπρας δέχθηκε τη λογοκρισία της ΝΕΡΙΤ και η ομιλία του δεν μεταδόθηκε. Στην  συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την επόμενη μέρα τοποθετήθηκε  ειδικά για την ΕΡΤ:

“Έχουμε ήδη επεξεργαστεί ένα σχέδιο και θα το εφαρμόσουμε, θα είναι στις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, ώστε να ανασυγκροτηθεί η ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση σε μια νέα βάση σε σχέση με αυτό που ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια(…). Θα ελέγχεται και σε μεγάλο βαθμό θα διοικείται και από τους ανθρώπους της, θα είναι μια ΕΡΤ στα πρότυπα των μεγάλων διεθνών, ανεξάρτητων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών οργανισμών. 

Ταυτόχρονα δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε, ούτε να συμπεριλάβουμε στο σχεδιασμό μας, τις επιλογές που έξω από κάθε λογική νομιμότητας και συνταγματικής έχει κάνει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά συγκροτώντας αρχικά τη Δημόσια Τηλεόραση και μετά τη ΝΕΡΙΤ.

Θέλω να γίνω σαφής ότι σε αυτό το σχεδιασμό τον βασικό πυρήνα των ανθρώπων που αντιστέκονται και επιμένουν στο μετερίζι για την πλουραλιστική ενημέρωση όχι απλά θα τον συνυπολογίσουμε και θα τον εντάξουμε, σε αυτόν τον σχεδιασμό αυτός ο κόσμος θα είναι συμμέτοχος και θα λάβει μέρος της ευθύνης, θα λάβει μέρος στην ευθύνη και στη συναπόφαση” 

Για να δούμε, πως θα δούμε την ΕΡΤ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *