Οι άκυρες απολύσεις στην ΕΡΤ και οι ευθύνες Σαμαρά

Η πολύ σημαντική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας που αποφάσισε πως είναι άκυρες οι απολύσεις στην ΕΡΤ, προσθέτει ένα ακόμη επεισόδιο στην εγκληματική ενέργεια του λουκέτου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. 

Η απόφαση υπ’ αριθμόν 2732/2014 προβλέπει:
 
-οι απολύσεις είναι άκυρες
– οι απολυμένοι πρέπει να επαναπροσληφθούν άμεσα στον διάδοχο φορέα, δηλαδή τη ΝΕΡΙΤ στην ίδια θέση που είχαν και με τους ίδιους μισθούς, 
-απορρίφθηκε ως αβάσιμο το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι οι απολυμένοι δεν δικαιούνται αποζημίωσης γατί τους προσφέρθηκε εργασία (στη ΔουΤου) και δεν την αποδέχθηκαν. Το δικαστήριο έκρινε πως κάτι τέτοιο θα «συνιστούσε έμμεση αποδοχή των απολύσεων τους».
– οι απολυμένοι πρέπει να λάβουν άμεσα 15.000 έκαστος για ηθική βλάβη, 20.000 ευρώ ως αποζημίωση, συν μισθούς υπερημερίας με τόκο 6% (αφαιρούμενης της αποζημίωση που έχουν λάβει ήδη).
Για κάθε ημέρα που το δημόσιο δεν συμμορφώνεται με την απόφαση θα πρέπει να καταβάλει 100 ευρώ σε κάθε ένα από τους απολυμένους.
Μετά την απόφαση του Ηρακλείου και την απόρριψη της έφεσης του ελληνικού δημοσίου, γίνεται φανερό πως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει να ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο. Η ΕΡΤ θα ανοίξει πάλι, αλλά θα την ανοίξουν οι εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *