Νέο ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ με επτά παρατάξεις!

πρωτοβουλίαΕνδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ. Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η παράταξη “Ενωμένοι δημοσιογράφοι” με επικεφαλής την Μαρία Αντωνιάδου που εξέλεξε 4 έδρες στο νέο ΔΣ. Η παράταξη συγκέντρωσε με περισσότερους από 100 υποψήφιους, όλες τις “μνημονιακές” δυνάμεις στο δημοσιογραφικό κλάδο με θέσεις που περιχαρακώνουν τους δημοσιογράφους στις ορέξεις και τους στόχους των εργοδοτών. Έπεισε 1.202 δημοσιογράφους που την ψήφισαν πως η λύση στον κλάδο είναι να υποκύψει στις απαιτήσεις της αγοράς. Δεύτερη παράταξη με μεγάλες απώλειες αναδείχθηκε η κυβερνητική “Συσπείρωση” που ψηφίστηκε από 529 δημοσιογράφους, χάνοντας την τρίτη έδρα που είχε στο ΔΣ της Ένωσης Συντακτών. Τρίτη δύναμη, η έκπληξη των εκλογών, η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” που ψηφίστηκε από 353 δημοσιογράφους εκλέγοντας μια έδρα στο ΔΣ. Μεγάλες απώλειες είχε η παράταξη του Πάνου Σόμπολου “Αδέσμευτοι δημοσιογράφοι” που έλαβε μια έδρα από τις δυο που είχε στο παλαιό ΔΣ. Από μια έδρα κατέλαβαν επίσης οι “Επαγγελματίες δημοσιογράφοι”, η “Δημοσιογραφική Συνεργασία” του ΚΚΕ και οι “Μαχόμενοι δημοσιογράφοι”.

Στο νέο ΔΣ εκλέχθηκαν οι: Μαρία Αντωνιάδου, Δημήτρης Κοτταρίδης, Διόγος Μάκης και Χρήστος Μαζανίτης από τους “Ενωμένους δημοσιογράφους”, Σταμάτης Νικολόπουλος και Σόνια Χαϊμαντά από τη “Συσπείρωση”, Γιάννης Αγγέλης από την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, Δημήτρης Τσαλαπάτης από τους “Επαγγελματίες δημοσιογράφους”, Χρήστος Κυρίτσης από τους “Αδέσμευτους δημοσιογράφυς”, Νανά Νταουντάκη από τους “Μαχόμενους δημοσιογράφους” και Γιώργος Μηλιώνης από τη “Δημοσιογραφική Συνεργασία”.

 Τα τελικα αποτελεσματα των εκλογων, σταυροί και έδρες της ΕΣΗΕΑ από την Εφορευτική Επιτροπή

Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης και 4ης Ιουνίου 2015 για τη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Ψήφισαν: 3.216

Έγκυρα: 3.093 Άκυρα: 46 Λευκά: 77

Εκλογικό μέτρο: 281

Έλαβαν:

Ι. Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»

Ψήφοι: 1.202 Έδρες: 4

ΙΙ. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»

Ψήφοι: 529 Έδρες: 2

ΙΙΙ. Συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

(FinancialCrimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)»

Ψήφοι: 353 Έδρες: 1

ΙV. Συνδυασμός «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΡΤ»

Ψήφοι: 300 Έδρες: 1

V. «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»

Ψήφοι: 281 Έδρες: 1

VI.Συνδυασμός «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»

Ψήφοι: 231 Έδρες: 1

VΙI. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Ψήφοι: 197 Έδρες: 1

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Όλα τα αποτελέσματα της ψηφοφορορίας μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *