Μαχόμενοι δημοσιογράφοι: Ο ΕΔΟΕΑΠ σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση

12Στην γραμμή του κόμματος κάποιος είναι αόμματος …

Τις τελευταίες ημέρες διαδραματίζεται στον ΕΔΟΕΑΠ ένα σκληρό παιχνίδι εξουσίας εις βάρος του Ταμείου μας και του Σωματείου μας. Σχεδόν 50 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΔΟΕΑΠ, με κυρίαρχο το ρόλο της ΕΣΗΕΑ του πολυπληθέστερου σωματείου με την μεγαλύτερη συμμετοχή στο ιδρυτικό κεφάλαιο του Ταμείου, κάποιοι αμφισβητούν αυτήν την θέση.
Και μεθοδεύουν με αυτόν τον τρόπο, σύνθεση διοίκησης που θα αποδεχτεί πρόθυμα σχέδια επικίνδυνα για την ύπαρξη του Ταμείου μας.
Παρότι οι εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ ανέδειξαν την θέληση των ασφαλισμένων για μια πρακτική σωτηρίας του Ταμείου που δεν θα περνάει από άδικες και άσκοπες περικοπές αλλά μέσα από αύξηση των εσόδων και άλλες πολιτικές ανάπτυξης, οι μειοψηφήσαντες μεθοδεύουν την ανατροπή της βούλησης του Σώματος.
Πίσω από όλα αυτά, κρύβονται κομματικοί μηχανισμοί που σχεδιάζουν την ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος με ενοποιήσεις Ταμείων, κατάργηση της Επικούρησης, συγχωνεύσεις Σωματείων και εν τέλει συρρίκνωση ή και διάλυση του ΕΔΟΕΑΠ, με στόχο τα αποθεματικά που έχουν απομείνει.
Οι Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι στηρίζουμε με όλες τους τις δυνάμεις το Ταμείο και τη νομιμότητα που εκπροσωπεί η πρώτη σε σταυρούς από τους εκλεγμένους στην ΕΣΗΕΑ στις πρόσφατες εκλογές. Ζητάμε ΔΙΟΚΗΣΗ ΤΩΡΑ, σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση, και πρόσωπα στις θέσεις ευθύνης τα οποία να αποτελούν εγγύηση για αυτά.

Κυρίως, όμως, χωρίς υπονόμευση του εθίμου ως πηγής δικαίου και της αναλογικότητας στην ιδρυτική διαδικασία που κατοχυρώνουν ως πλειοψηφούσα σύμβουλο, την πρώτη σε σταυρούς από την ΕΣΗΕΑ.

Καλούμε, λοιπόν, όλους όσους παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια για το Ταμείο μας να αναλογισθούν τις ευθύνες τους, που έχουν ονοματεπώνυμο, και να σταματήσουν εδώ τις άθλιες μεθοδεύσεις τους.
Οι κομματικές ή άλλες φιλοδοξίες δεν έχουν θέση στον ΕΔΟΕΑΠ. Ειδικά αυτή την κρίσιμη ώρα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, ανεξαρτήτως παρατάξεων και πολιτικών τοποθετήσεων, να υπερασπιστούν το Ταμείο μας από όσους το επιβουλεύονται.

ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *