Κίνδυνος στις πτήσεις από τις σβησμένες κεραίες της ΕΡΤ!

kereiesΜε έγγραφο της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στις 27 Ιανουαρίου προς τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ ζητά την άμεση τοποθέτηση φανών στις κεραίες των πομπών μεσαίων, προειδοποιώντας για την ασφάλεια των πτήσεων!
Το θέμα έγινε γνωστό μετά την εντολή στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στην ηλεκτροδότηση της ΕΡΑ Ρόδου με παρέμβαση της ΝΕΡΙΤ. Το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο οι σοβαρές κλοπές της περιουσίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην ΕΡΑ Ρόδου.
Το σοβαρότερο όπως αποκαλύπτουμε σήμερα είναι πως υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των πτήσεων επειδή με τη διακοπή ρεύματος στην κεραία, δεν λειτουργεί και ο φανός αεροπλοΐας!Στο επείγον έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προς τη διεύθυνση ανάπτυξης και Τεχνολογίας της ΝΕΡΙΤ, σημειώνεται συγκεκριμένα: «σχετικά με την διακοπή της ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων του ραδιοφωνικού σταθμού Καλλιθέας Ρόδου και την εξ’ αυτής παύση λειτουργίας των φανών αεροπλοΐας της κεραίας του ύψους 85μ. και (β) από τον Κρ. Αερ/να Θες/νίκης για την πέραν του έτους παύση λειτουργίας των φανών αεροπλοΐας στις δύο (2) κεραίες ύψους 94μ.που βρίσκονται στην παραλία της Περαίας πλησίον του αερ/να, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας για την αποκατάσταση της λειτουργίας των φανών αεροπλοΐας στις εν λόγω κεραίες ή την καθαίρεση των κεραιών, ενημερώνοντας μας σχετικά. Εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή σας επί των ανωτέρω, τα οποία άπτονται άμεσα της ασφάλειας των πτήσεων».
Παράλληλα η ΥΠΑ ζητά από τη ΝΕΡΙΤ γραπτή ενημέρωση για όλες τις κεραίες της ΝΕΡΙΤ σε όλη τη χώρα καθώς και για τους φανούς αεροπλοΐας που είναι τοποθετημένοι σε αυτές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *