Η κυβέρνηση δεν άλλαξε την Αφ. Γουγά, την απάλλαξε το δικαστήριο!

ert660_0Δύο σχεδόν μήνες μετά την ψήφιση του νόμου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, μια βασική του διάταξη, αυτή που αφορά τον διορισμό ειδικού διαχειριστή που θα παραλάμβανε από την Αφροδίτη Γουγά την πρώην περιουσία της ΕΡΤ και την μέχρι τώρα καταγραφή, δεν έχει υλοποιηθεί. Αντιθέτως η Ειδική διαχείριση της ΕΡΤ υπό της κυρίας Γουγά, αρνιόταν να παραδώσει τα στοιχεία στην ειδική επιτροπή των ορκοτών λογιστών. Και ο αρμόδιος υπουργός ή οι υπηρεσίες τους δεν αντέδρασαν. Κι έρχεται το δικαστήριο να “ξηλώσει” την Αφροδίτη Γουγά από τη θέση τη Ειδικής διαχειρίστριας της περιουσίας της ΕΡΤ.

Την απόφαση έλαβε το Πρωτοδοκείο Αθήνας μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της προσωρινής διοίκησης που είχε ορίσει πάλι το δικαστήριο μετά την προσφυγή του δικηγόρου Λ. Κόκκα. Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η δικογραφία, προκειμένου να ερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της ίδιας ή άλλων  τρίτων προσώπων της παλαιάς διαχείρισης για ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατ. ευρώ!

Το δικαστήριο διέταξε την παράδοση της διαχείρισης της ΕΡΤ από την κυρία  Γουγά στον τελευταίο διευθυντή εσωτερικού ελέγχου της ΕΡΤ κ. Χαράλαμπο Παναγιωτόπουλο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *