Η Ζ.Κωνσταντοπούλου στην ΕΡΤ(ertopen), τα ΜΑΤ στη ΝΕΡΙΤ απέναντι!

ραδιομεγαρο25-1-2015Είναι πολύ εύκολο να ανοίξει η ΕΡΤ! , γράφουν σήμερα οι “Τυπολογίες” σε σχόλιο τους για τα όσα γίνονται σήμερα και τον προβληματισμό για το πότε, πως και με ποιο τρόπο θα ανοίξει η ΕΡΤ. Στη ΝΕΡΙΤ πάντως η φοβισμένη διοίκηση κάλεσε τα ΜΑΤ για προστασία. Απέναντι σε ποιούς άραγε;

Απέναντι στη ΝΕΡΙΤ στα γραφεία της ertoopen βρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία έχει μιλήσει πολλές φορές για την απόδοση ευθυνών στο μαύρο της ΕΡΤ. Το ερώτημα πάντως παραμένει, θα ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ την ΕΡΤ άμεσα;

(αναδημοσίευση από τις typologies.gr)

Όλες οι κάμερες του διεθνών δικτύων με δεκάδες δημοσιογράφους αναμένουν απόψε τις πρώτες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά τις πρώτες ώρες της 12ης Ιουνίου 2013, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε στο Ραδιομέγαρο. Η παρουσία του εκείνη τη βραδιά απέτρεψε τη φημολογούμενη εισβολή των ΜΑΤ στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής. Απόψε, ο μόνος δρόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την ίδια διαδρομή προς το Ραδιομέγαρο και να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ.
Η άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι η πρώτη δέσμευση που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα και στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα πως η δημοκρατία επιστρέφει στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα εκληφθεί ως ακατανόητη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει εκτεθεί από την πρώτη βραδιά. Το θέμα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ είναι πολιτικό και όχι θεσμικό. Το θεσμικό έπεται της πολιτικής πράξης και αυτό που περιμένουν όλοι είναι το πολιτικό μήνυμα της πράξης που στην περίπτωση της ΕΡΤ έχει τεράστια σημασία. Οι εργαζόμενοι επί 19 μήνες έχουν κρατήσει το σήμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης στη ζωή.
“Για να μην χαθεί κανείς στη μετάφραση» και συμβεί το παράδοξο ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση να μην αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ και στη συνέχεια ως κυβέρνηση να διατηρεί το σήμα της, γιατί να μην κάνει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας τις προγραμματικές του δηλώσεις στο Ραδιομέγαρο με το σήμα της ΕΡΤ?
. Τα υπόλοιπα που πρέπει να γίνουν, ΕΙΝΑΙ γνωστά
-Ακύρωση Της Κοινής υπουργικής Απόφασης που καταργεί ΤΗΝ ΕΡΤ, χωρίς ενασχόληση με την αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του λουκέτου .
-Κατάργηση με τροπολογία, με αναδρομική ισχύ ή Νόμο, ΤΟΥ ιδρυτικού Νόμο Της ΝΕΡΙΤ
-Κατάθεση Νέου νομοσχεδίου ακινήτου Εντός εύλογου χρονικού διαστήματος ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Νέα ΕΡΤ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *