Η ΕΣΗΕΑ πρότεινε αναστολή απεργίας στον Ελεύθερο Τύπο, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν

skanavis-tipos-apergiaΔιαβάζοντας την ενημέρωση από τους “Εργαζόμενους στον Ελεύθερο Τύπο”, κατανοούμε για μια ακόμη φορά πως αυτό το ΔΣ στην Ένωση Συντακτών αδυνατεί να σηκώσει το βάρος δίκαιων αιτημάτων και απαιτήσεων. Προτιμά να σταματήσουν οι εργαζόμενοι την απεργία, με κάποια ψιχουλάκια και έχει ο καιρός…Οι εργαζόμενοι στον “Ελεύθερο Τύπο” απέρριψαν την πρόταση της ΕΣΗΕΑ και συνεχίζουν την απεργία. Μέχρι να πάρουν κάτι σοβαρό και όχι τα ψίχουλα.

Μια ΕΣΗΕΑ κατώτερη των περιστάσεων

Για μια ακόμη φορά, η ΕΣΗΕΑ στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων στη συνέλευση των εργαζομένων στον Ελεύθερο Τύπο. Μετά από ένα «φουλ συνδικαλιστικό ξεκίνημα», με αναφορές σε δίκαια αιτήματα και στην ανάγκη δυναμικών κινητοποιήσεων, η συνέχεια μετατράπηκε σε διαπραγμάτευση με τους εκδότες επί των αιτημάτων της εργοδοσίας – ενώ η συνέλευση βρισκόταν σε εξέλιξη – αδιαφορώντας για το ψήφισμα των εργαζομένων.
Μόνη παράκληση των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ προς του εκδότες, προφανώς για να μην εκτεθούν και για να κρατήσουν τα προσχήματα, ήταν να αποσύρουν οι κκ Σκαναβής και Μπενέκος τον εκβιασμό, πως για να μπουν τα ψίχουλα που είχαν υποσχεθεί, θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να γυρίσουν μεταμελημένοι πίσω στις θέσεις τους.
Το φιάσκο ολοκληρώθηκε, όταν η ΕΣΗΕΑ έσυρε προς ψήφιση μαζί με τα αιτήματα των εργαζομένων και την πρόταση των κκ Σκαναβή και Μπενέκου με παράλληλη αναστολή των κινητοποιήσεων. Πρόταση, που προς απογοήτευσή τους απέρριψε η πλειοψηφία των εργαζομένων και παρά το γεγονός ότι «παρενέβη» και η νομική σύμβουλος για να σπείρει το φόβο για απεργιακούς αγώνες που «ναυαγούν» στα δικαστήρια.

Εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο

4 comments for “Η ΕΣΗΕΑ πρότεινε αναστολή απεργίας στον Ελεύθερο Τύπο, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *