Εργαζόμενοι ΕΡΤ3: Όχι στη λογοκρισία της Zona Rossa

ερτ-3Ανακοίνωση που εκδόθηκε στο πλαίσιο της τελευταίας εργασιακής συνέλευσης της ΕΡΤ3:
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ “ZONA ROSSA”
Μόλις 2 μήνες πέρασαν από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ3 και οι προσπάθειες της διοίκησης να σβήσουν τα ίχνη του δίχρονου αγώνα όλο και εντείνονται. Μετά την απομάκρυνση των αλληλέγγυων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της τηλεόρασης και ενώ παίζονται συνεχώς εκπομπές σε επανάληψη, επειδή δεν υπάρχουν πόροι για καινούριο πρόγραμμα, η διοίκηση αποφασίζει να “παγώσει” την μετάδοση της εκπομπής “zona rossa” μέχρι τις εκλογές (20/9), και μετά θα επανεξετάσει το αν η εκπομπή θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα. Η αιτιολόγηση του παγώματος ξεκινάει από το γεγονός ότι δεν υπάρχει προσωπικό να την υλοποιήσει, (λόγω προεκλογικής περιόδου) και φτάνει μέχρι την εκτίμηση ότι δεν καλύπτονται οι πολιτικές ισορροπίες από τους καλεσμένους που φιλοξενεί. (!)

Η διοίκηση μετά από συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει τους λόγους που δεν εκπέμπεται η εκπομπή. Μέχρι στιγμής καμία άλλη εκπομπή δεν “πάγωσε”, ούτε ακούστηκε ότι θα επανεξεταστεί.
Η “zona rossa” ασχολείται με την κοινωνία και τους αγώνες της εδώ και ενάμιση χρόνο και αυτό προφανώς ενοχλεί. Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ3, η εκπομπή από ζωντανή στις 7.30 κάθε Τέταρτη, αρχίζει να μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη στις 00.30 το βραδύ της Πέμπτης σε μια ώρα χαμηλής τηλεθέασης ανάμεσα από παλιές εκπομπές γυρισμένες μέχρι και 10 χρονιά πριν. Είναι φανερό ότι στις μέρες που έρχονται δε χωρεί η διαφορετική άποψη. Κι ας είναι πρόσφατη η δέσμευση του πρόεδρου κ.Μυλόπουλου στην συνέλευση γνωριμίας με το προσωπικό ότι στην ΕΡΤ3 θα υπάρχει εσωτερική δημοκρατία και ζώνη για την κοινωνία.
Να σημειωθεί ότι όλες οι επαναλήψεις προέρχονται από την περίοδο αποκλειστικά και μόνο πριν από το μαύρο της 11/6/2013, αποφεύγοντας οποιαδήποτε προβολή εκπομπής ή εκδήλωσης του προγράμματος του αγώνα.
Σ όλο αυτό το σκηνικό παρουσιάζεται ως άλλοθι η σύμφωνη γνώμη μιας επιτροπής προγράμματος που ποτέ δεν έχει ανακοινωθεί δημόσια η σύνθεση της και στην οποία συμμετέχουν και συνάδελφοι πρόθυμοι να συναινέσουν στην επικείμενη λογοκρισία. Όπως ακριβώς έγινε με την κατ’ επίφαση διαβούλευση των κανονισμών προσωπικού και του οργανογράμματος της ΕΡΤ ΑΕ όπου εντέλει η διοίκηση χωρίς καν την παρουσία των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργάνων του κλάδου προβαίνει σε ορισμό καινούριων σχέσεων εργασίας παρόλη τη δέσμευση της κυβέρνησης για συλλογική σύμβαση. Ακόμα πιο αστεία φαίνεται και η διαδικασία συγκρότησης συμβουλίων κοινωνικού έλεγχου όπου με τον τίτλο “οι πολίτες αξιολογούν την ΕΡΤ” μετά από ατομική ηλεκτρονική υποψηφιότητα θα επιλεγούν από το διευθύνoντα σύμβουλο της εταιρίας με ρόλο προφανώς διακοσμητικό.
Όμως εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 είμαστε κομμάτι της αγωνιζόμενης κοινωνίας και θα υπερασπιστούμε μαζί την ακηδεμόνευτη φωνή της. Οι αγώνες και η φωνή τους έχουν θέση στο πρόγραμμα μας- πόσο μάλλον όταν αναφέρονται ελάχιστα από τα δελτία ειδήσεων . Διεκδικούμε μια δημόσια ραδιοτηλεόραση πέρα από κομματικά καπέλα και λογοκρισίες. Ποτέ ξανά σύμμαχοι στον εκμαυλισμό της κοινωνίας. Σε κάθε επίθεση θα απαντήσουμε συλλογικά.
ΕΡΤ3 ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *