Δεν έγινε πρόεδροςτου ΕΣΡ η «μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου»

εσρ2Της Αγγέλας Νταρζάνου στην “Αυγή”
Δεύτερο κρούσμα παραπληροφόρησης χθές, μετά την 50χρονη ψυχολόγο-μαϊμού των καναλιών, αυτή τη φορά από το διαδίκτυο και το τουίτερ. Ούκ ολίγες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, αντιγράφοντας η μια την άλλη, υποστήριζαν χθες το απόγευμα ότι «Πρόεδρος του ΕΣΡ έγινε η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου». Ο στόχος τους ήταν φανερός- πέρα από την παντελή άγνοια- να πλήξουν το κύρος της προέδρου της βουλής.
Η αλήθεια είναι ότι η Λίνα Αλεξίου, αντιπρόεδρος σήμερα στο “λειψό” ΕΣΡ, δεν έγινε πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής.

Πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν ο πρόεδρος και τα μέλη του ΕΣΡ διορίζονται από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία.
Αυτό που δεν κατάλαβαν οι συντάκτες “γενικών καθηκόντων” των ιστοσελίδων είναι ότι η απόφαση δεν αφορά βεβαίως τη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, αλλά το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΣΡ που ασχολείται με υπηρεσιακά θέματα των υπαλλήλων, ένα εσωτερικό όργανο, που εν προκειμένω θα ασχολήθεί με προαγωγές υπαλλήλων που εκκρεμούν εδώ και καιρό.
Σε αυτό το Υπηρεσιακό Συμβούλιο τοποθετείται πρόεδρος η κ. Αλεξίου και μέλη του υπηρεσιακοί του ΕΣΡ, εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ καθώς και της Αρχής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

1 comment for “Δεν έγινε πρόεδροςτου ΕΣΡ η «μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *