Ένα εκατ. δολάρια για τον Γ.Παπανδρέου σε σακούλες, η αποκάλυψη του νέου HOT DOC

HD-91_cover-385x520Στο τεύχος 91 του HOT DOC αποκαλύπτεται πώς το υπουργείο Εξωτερικών με επικεφαλής το Γιώργο Παπανδρέου έδωσε χρήματα του ελληνικού λαού σε αμερικανική ΜΚΟ που τον έχει βραβεύσει με τον τίτλο του “stateman of the year”. “Λεφτά υπήρχαν” άλλωστε…Για την υπόθεση ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Άλεξ Ρόντος που είναι υπόδικος για τη χρηματοδότηση άλλων ΜΚΟ.

Διαβάστε ακόμα στο HOT DOC:

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Εκατοντάδες ή και χιλιάδες ανήλικα παιδιά ξεφεύγουν από τον εφιάλτη του πολέμου έχοντας χάσει την οικογένειά τους και μέσα από τεράστιες δυσκολίες φθάνουν στην Ελλάδα. Οι ιστορίες τους είναι συγκλονιστικές και δείχνουν τη φρίκη του πολέμου.

Εκτεθειμένοι στον καρκίνο για χάρη της Monsanto; Σε αντίθεση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων έκρινε μη-καρκινογόνο ένα συστατικό που αποφέρει στο γίγαντα των χημικο-αγροτικών προϊόντων της Monsanto δισεκατομμύρια κάθε χρόνο. Η Greenpeace μιλά ήδη για συγκάλυψη.

Σχέδιο σωτηρίας συνόρων, όχι ανθρώπων η νέα Frontex. Την ώρα που ευρωπαϊκές εταιρίες όπλων έχουν παίξει το δικό τους ρόλο στον πόλεμο της Συρίας, οι μεγάλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πιέζουν για τη δημιουργία μιας συνοριοφυλακής με υπερ-εξουσίες που ελάχιστα θα θυμίζει από τις ιδέες τόσο της αλληλεγγύης όσο και της εθνικής κυριαρχίας.

Η χρονιά των κυρώσεων. Το 2015 τελειώνει και στιγματίζεται από τις εκατέρωθεν κυρώσεις, σε μια αναβίωση του ψυχροπολεμικού κλίματος. Η Δύση ανανεώνει τις κυρώσεις προς τη Ρωσία για τη στάση της στο ουκρανικό ζήτημα κι η Ρωσία απαντά με κυρώσεις στην κατάρριψη του μαχητικού της από την Τουρκία, χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ.

Αποστολή στο Καζακστάν: Με το βλέμμα στραμμένο στις στέπες. Η έντονη οικονομική δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας έχει μετατρέψει την άλλωτε σοβιετική δημοκρατία σε “Ντουμπάι των Στεπών”. Ντόπιοι και ξένοι μιλούν στο περιοδικό για τη ζωή στην εν πολλοίς άγνωστη, μεγάλη χώρα της κεντρικής Ασίας.

Συνέντευξη με τον Μπάμπη Παπαδόπουλο. Ο κιθαρίστας της σημαντικότερης ελληνικής ροκ μπάντας μιλά για το πώς ξεκίνησαν οι “Τρύπες”, την πορεία του συγκροτήματος και τις προσωπικές του δημιουργίες που επηρεάζονται από το ροκ αλλά και το ρεμπέτικο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *