Το ΠΑΜΕ Τύπου για την απεργία στα ΜΜΕ

παμεΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟYΜΕ ΤΟΝ EΔΟΕΑΠ

Ολες και όλοι στην απεργία της Τρίτης 26 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ- το μόνο που συγκλήθηκε-αποφάσισε κατά πλειοψηφία- και τα προεδρεία άλλων Ενώσεων αποδέχτηκαν- την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τρίτη 26 Σεπτέμβρη για τον ΕΔΟΕΑΠ. Με πλαίσιο διεκδίκησης την πρόταση του εκλεγμένου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ της Ενωσης, δηλαδή του κυβερνητικού εκπροσώπου στην Ενωση, η οποία αποτελεί και απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ για τη «σωτηρία» δήθεν του ΕΔΟΕΑΠ. Η συγκεκριμένη πρόταση της εργοδοτικής – κυβερνητικής πλειοψηφίας ουσιαστικά ταυτίζεται με την εργοδοτική πρόταση για τον ΕΔΟΕΑΠ με την οποία τάχα τώρα διαφωνούν, εστιάζοντας σε κάποιες λεπτομέρειες, όταν στις αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις συνδιαλλαγής ανάμεσα σε κυβέρνηση-εργοδοσία-πλειοψηφία ΕΣΗΕΑ που έχουν προηγηθεί ήδη τα «έχουν βρει», άλλωστε από την πρώτη συνάντηση συνδιαλλαγής, η εργοδοσία «έκοβε», η κυβερνητική-εργοδοτική πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ «έραβε» και το υπουργείο τους «ευλογούσε».

Θυμίζουμε ότι από το Μάη που ο ΕΔΟΕΑΠ βγήκε στη «δανειακή ζητιανιά» από τις Ενώσεις για να καλύψει συνταξιοδοτικές ανάγκες του Ιούνη, η εργοδοτική-κυβερνητική πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ και των άλλων Ενώσεων, αντί να απευθυνθούν στους εργαζόμενους του κλάδου, να τους ενημερώσουν, να τους καλέσουν να αποφασίσουν με Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε Μέσο, από τότε ακόμη πολύμορφες κινητοποιήσεις, μαζί και απεργιακές, οργάνωναν τη συνδιαλλαγή με κυβέρνηση και εργοδοσία.

Τέτοιο αγωνιστικό κάλεσμα είχε απευθύνει η Δημοσιογραφική Συνεργασία που την στηρίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, από το Μάη ακόμη μπροστά στο αδιέξοδο του ΕΔΟΕΑΠ στο οποίο τον οδήγησαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες με τους αντιασφαλιστικούς νόμους, η εργοδοσία, με τις πλάτες του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού και σήμανε «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!» καλώντας όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσής του.

Η εργοδοσία είχε προτείνει παραχώρηση ειδικού πόρου για τον ΕΔΟΕΑΠ 4% επί του τζίρου των ΜΜΕ και η πλειοψηφία του ΔΣ ΕΣΗΕΑ έχει συμφωνήσει. Τώρα όμως που τον παζαρεύει με την κυβέρνηση για να μην πληρώσει ούτε ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες διαφορετικά δε δίνει τον πόρο, βγήκε τάχα διεκδικητικά με την απεργία. Το κάνει «για τα μάτια του κόσμου», αναζητώντας αγωνιστικό άλλοθι με μια άσφαιρη, όπως ΔΕΝ την οργανώνει, τουφεκιά στον αέρα νομίζοντας ότι μπορεί έτσι να ξεπλύνει τη δυσοσμία της συναλλαγής της με τ’αφεντικά και την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση του ΕΔΟΕΑΠ,αφού με τους αντιασφαλιστικούς νόμους ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους και των ΜΜΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ είχε προειδοποιήσει για το αδιέξοδο της διεκδίκησης ειδικού πόρου για τον ΕΔΟΕΑΠ με βάση την πείρα του αγγελιοσήμου, έχοντας εδώ και πολύ καιρό καθορίσει συγκεκριμένο πλαίσιο πάλης για τον ΕΔΟΕΑΠ εντάσσοντας τον στο συνολικό πρόβλημα της Κοινωνικής Ασφάλισης με βασική διεκδίκηση «να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία» για Ταμεία που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες όλων των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων στα ΜΜΕ.

Με βάση αυτή τη θέση, τη μόνη που εξασφαλίζει πλήρως όλα τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα,(ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σύνταξη, επικούρηση, εφάπαξ), τοποθετήθηκε απέναντι στην εργοδοτική πρόταση με την οποία συμφώνησε η κυβέρνηση και ουσιαστικά και η εργοδοτική-κυβερνητική πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ και των άλλων Ενώσεων, καταθέτοντας την πρόταση του εκλεγμένου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ, που συνεχίζει να αποτελεί την πρόταση της πλειοψηφίας της Ενωσης.

Αποκάλυψε οτι αυτή η πρόταση ανοίγει το δρόμο για μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό Ταμείο με κεφαλαιοποιητικό σύστημα,(έχει δοκιμαστεί και έχουν χαθεί λεφτά των εργαζομένων φουντάροντας τα Ταμεία), σε δραστικές περικοπές από τώρα των παρεχόμενων υπηρεσιών ιατοροφαρμακευτικής περίθαλψης, επικούρησης, εφάπαξ και συνεχή μείωσή τους με βάση την αναπροσαρμογή των παροχών κάθε χρόνο μετά από αναλογιστική μελέτη, την ελάχιστη εργοδοτική εισφορά, την μη συμμετοχή του κράτους, ενώ οδηγεί σε παροχή υπηρεσιών ανταποδοτικά, τέλος αυξάνει τη συμμετοχή εργαζομένων και συνταξιούχων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Δημοσιογραφική Συνεργασία, στο τελευταίο ΔΣ στο οποίο η εργοδοτική-κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε την απεργία της Τρίτης, έκανε συγκεκριμένη πρόταση για 24ωρη απεργία την Πέμπτη, αφού προηγηθούν στάσεις εργασίας τις προηγούμενες μέρες, ενημέρωση των εργαζομένων σε κάθε μέσο και οργάνωση από τους ίδιους της απεργίας με επιτροπές αγώνα, άλλωστε οι ίδιοι μαζικά μαχητικά πρέπει να αποφασίζουν και να οργανώνουν την πάλη. Μόνο με συμμέτοχους τους εργαζόμενους ενισχύεται ο αγώνας και μάλιστα με τη μορφή της απεργίας.

Πρότεινε επίσης το δικό της συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο πάλης για τον ΕΔΟΕΑΠ. Αλλωστε μπροστά μας βρίσκεται ένας πιο μακροχρόνιος αγώνας που μαζί με τη διεκδίκηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων με γνώμονα τις ανάγκες μας πρέπει να έχει ως περιεχόμενο και την απληρωσιά, την αντίθεση στην εντατικοποίηση και την ευελιξία στη δουλειά, τις συλλογικές συμβάσεις, κλπ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία της Τρίτης, περιφρουρώντας την οι ίδιοι, εκφράζοντας καθολική εναντίωση απέναντι σε κυβέρνηση- εργοδοσία. Να είμαστε σε ετοιμότητα για την κλιμάκωση του αγώνα. Ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν προασπίζει τα δικαιώματά μας.Εχουμε ευθύνη να πάρουμε στα δικά μας χέρια την υπόθεση, διεκδικώντας αγωνιστικά με γνώμονα τις ανάγκες μας.

1. Αποκλείουμε περικοπές παροχών. Ούτε χιλιοστό πίσω από τις σημερινές.

2. Αποκλείουμε τη μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο, με κεφαλαιοποιητικό σύστημα και άνισες παροχές Υγείας – Πρόνοιας – Περίθαλψης.

3. Δεν αποδεχόμαστε να τεθούν εκτός ΕΔΟΕΑΠ οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.

4. Στις παροχές των Ταμείων πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη των Ενώσεων, ανεξάρτητα από γεωγραφική προέλευση, από ειδικότητα, από σχέσεις εργασίας και οποιαδήποτε άλλη διάκριση.

5. Καμιά αύξηση του ποσοστού 3% των εισφορών των εργαζομένων.

6. Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που να αποκαθιστά τις απώλειες των προηγούμενων ετών. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής ή ανασφάλιστης εργασίας. Διεκδικούμε ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

7. Απαιτούμε επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, με πλήρη κάλυψη των κοινωνικών-ασφαλιστικών αναγκών των ανέργων.

8. Να εγγραφούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου στις Ενώσεις και στα Ταμεία.

Η δική μας προοπτική είναι: Ενιαίο, υποχρεωτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει συντάξεις και παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, αντίστοιχες των αναγκών και των υπαρκτών δυνατοτήτων κάλυψής τους.

Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία και να δοθούν πίσω τα «κλεμμένα» από το «κούρεμα». Αυτή είναι η μόνη οριστική λύση στο πρόβλημα της Ασφάλισης, και του ΕΔΟΕΑΠ. Να πληρώσουν στο ύψος της κάλυψης των αναγκών μας και όχι με βάση τις αντεργατικές απαιτήσεις των επιχειρηματιών και των κερδών τους. Το κράτος μάς φοροληστεύει, οι εργοδότες μάς εκμεταλλεύονται, γι’ αυτό πρέπει να πληρώσουν.

Με αφετηρία την απεργία της Τρίτης 26 Σεπτέμβρη να συνεχίσουμε αγωνιστικά κλιμακώνοντας πολύμορφες μαζικές κινητοποιήσεις (συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, απεργίες), ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία, ενάντια στην αντεργατική πολιτική στο σύνολό της.

Μόνο σε τέτοια ρότα και με ενότητα δράσης όλων των εργαζομένων του κλάδου το κίνημα, ζήτημα που αναδεικνύει την αναγκαιότητα συνδικάτου, μπορεί να εμποδίσει παραπέρα τσάκισμα δικαιωμάτων, να διατηρήσει όσες κατακτήσεις και δικαιώματα έχουν απομείνει, να αποσπάσει νέα, συμβάλλοντας στην προοπτική ανάπτυξης αγώνα για εφαρμογή πολιτικής που να ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *