Η ΠΟΣΠΕΡΤ για τη λογοκρισία στη Μ.Νικολάρα στο ρεπορτάζ της …λογοκρισίας

Για μια ακόμα φορά  βγήκε στον “αφρό”, η επιβολή   στυγνής  λογοκρισίας  στη δουλειά των  συναδέλφων  δημοσιογράφων της ΕΡΤ,  αυτό δηλαδή  που εδώ και  ενάμισυ χρόνο καταγγέλλει διαρκώς η ΠΟΣΠΕΡΤ. 
Αφορμή ,αυτή τη φορά, οι καταγγελίες  της  συναδέλφισας δημοσιογράφου Μάχης Νικολάρα για τη λογοκρισία που υπέστη η ίδια  και τις “άνωθεν εντολές”  για το τι πρέπει να βγαίνει στον αέρα και τι όχι. Μακάρι αυτή τη φορά  η  ΕΣΗΕΑ, στο  Δ.Σ  της οποίας  η συναδέλφισα Νικολάρα  μετέχει  ως ειδική γραμματέας, να δείξει  καλύτερα  συνδικαλιστικά  αντανακλαστικά, απο εκείνα που συνήθως δείχνει (ειδικά   σε θέματα που εκθέτουν  το επιτελικό κράτος  των “αρίστων”), όπως όταν  π.χ   πριν ένα  χρόνο (Φεβρουάριος  2020) η ΠΟΣΠΕΡΤ  σε ανακοίνωσή της  κατήγγειλε παρόμοια  φαινόμενα λογοκρισίας  (“ΜΑΥΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΠΛΑΚΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ“), προκαλώντας την αντίδραση  46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ , οι  οποίοι επικαλούμενοι  την ανακοίνωση της ομοσπονδίας  μας  καλούσαν  την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΕΡΤ  να δώσει εξηγήσεις  για αυτή την άθλια  επιβολή λογοκρισίας.

Δεν κρατήσαμε ποτέ  “ίσες αποστάσεις”, δεν  είχαμε  ποτέ  επιλεκτική  ακοή στις  καταγγελίες  της κοινωνίας και των συναδέλφων, ούτε  “ξεκουφάναμε”  ποτέ κανέναν με τη συνδικαλιστική  αφωνία μας και φυσικά  δεν θα το κάνουμε ούτε και τώρα  που η λογοκρισία  άγγιξε την  ειδική γραμματέα της ΕΣΗΕΑ. Καταγγέλουμε τη  λογοκρισία  στην ΕΡΤ  που φυσικά  δεν περιορίζεται στα “5 γεγονότα”  που ανέφερε  η συναδέλφισα Νικολάρα, επαναλαμβάνοντας και  σήμερα αυτό  που είχαμε πεί  στις 26/2/2020:

“…Είναι προφανές  ότι  για τον πρωθυπουργό   που έχει υπό την άμεση εποπτεία του την ΕΡΤ,  για τον πρώην διευθυντή του γραφείου του και νυν διορισμένο πρόεδρό της  κ. Ζούλα, και για  τους  «εκ των αρίστων» επιλεχθέντες διευθ. σύμβουλο κ. Γαμπρίτσο και τον  προϊστάμενο της  γενικής διεύθυνσης ειδήσεων κ. Καφαράκη, η  ελευθερία της έκφρασης και η προστασία της ελευθεροτυπίας  είναι  ψιλά γράμματα  κι όχι θεμελιώδη δικαιώματα,  χωρίς τα οποία η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε ως πρόσχημα. Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια  το άρθρο 14 του Συντάγματος, το άρθρο 19 της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ,  δίνοντας  ξεκάθαρο  το  μήνυμα  «εμείς είμαστε υπεράνω όλων».Η  επιτροπή  θεσμών  και διαφάνειας  της Βουλής, έχει υποχρέωση να καλέσει  και να  ζητήσει εξηγήσεις τώρα τόσο από τη διοίκηση  όσο και από τους …εποπτεύοντες την ΕΡΤ, δείχνοντας έτσι σε όλους  ότι δεν είναι απλά  ένα  άδειο πουκάμισο αλλά  μια επιτροπή  με οντότητα και κύρος.

Τις ίδιες ευθύνες  έχει βέβαια και το ΕΣΡ  του οποίου τις ενέργειες  αναμένουμε με ενδιαφέρονΘα  υπάρξει άραγε κάποια έγκληση στο πειθαρχικό ή έστω  κάποια ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ , την ΠΟΕΣΥ,  στην οποία θα καταγγέλλεται η  λογοκρισία και η  παραβίαση  της  ελευθερίας του τύπου εκ μέρους της διοίκησης της ΕΡΤ;;;Γιατί εμείς πραγματικά πιστεύουμε ότι «Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης»…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *