Η αλληλεγγύη νίκησε, ο Βασίλης Δημάκης νίκησε

Στις φυλακές Κορυδαλλού για εκπαιδευτικούς λόγους επιστρέφει τελικά ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης, ο οποίος είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του στο ΕΚΠΑ.Την εξέλιξη έκανε γνωστή η σελίδα «Αλληλεγγύη στον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη»:

«Μετά από ένα δραματικό εξάωρο, ο Βασίλης Δημάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά τον συνήγορό του Θανάση Καμπαγιάννη ότι αποφασίστηκε από το Συμβούλιο των Φυλακών Γρεβενών η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού για εκπαιδευτικούς λόγους, όπως αιτούταν. Ο Βασίλης ετοιμάζει την Δήλωση Λήξης της απεργίας πείνας και δίψας που θα αναρτηθεί άμεσα μόλις φτάσει στα χέρια μας!

Η ζωή νίκησε, Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΗΣΕ!»

Το σχόλιο του δικηγόρου του Θανάση Καμπαγιάννη:Δεν αποδεχτήκαμε την “προφορική δέσμευση”, δεν επιλέξαμε να γίνουμε αγωγοί της πίεσης προς τον Βασίλη να σταματήσει χωρίς απόφαση Συμβουλίου. Και ναι, έχουμε απόφαση του Συμβουλίου!…Κατόπιν επικοινωνίας του συνηγόρου του Βασίλη, Θανάση Καμπαγιάννη, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πληροφορηθήκαμε ότι κοινοποιήθηκε έγγραφο με το ακόλουθο περιεχόμενο:

“Το Συμβούλιο των Φυλακών Γρεβενών κάνει δεκτό το αίτημα του κρατούμενου, ήτοι τη μεταγωγή του σε κατάστημα κράτησης πλησίον του ακαδημαϊκού ιδρύματος στο οποίο σπουδάζει”…

Σχόλιο 3point: Η νίκη του Βασίλη Δημάκη δεν αφορά μόνο τον ίδιο, αλλά κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε κελί στη χώρα. Οι κρατούμενοι έχουν δικαιώματα και η μόρφωση είναι ένα από αυτά. Το ότι στερούνται την ελευθερία τους δεν σημαίνει ότι προκύπτει από κάπου το δικαίωμα να τους στερήσει το κράτος τα πάντα.

Πηγή: https://3pointmagazine.gr/dikaiosi-gia-ton-kratoymeno-foititi-vasili-dimaki-metaferetai-stis-fylakes-korydalloy/?fbclid=IwAR2dNeoiBdFHOMFBBYSNTADBsTJwgzOoq-6H4mOPA7k8bT5rdjObmAuOWrA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *