Γενική απεργία στα ΜΜΕ την Τετάρτη 15 Μάρτη, συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 12.00 το μεσημέρι, καλούν για την Τετάρτη 15 Μαρτίου, ημέρα απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ οι παρατάξεις “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ” και το ΠΑΜΕ Τύπου.

Απεργία μαζί με τις δημοσιογραφικές ενώσεις κήρυξε και η ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία-όπως και η ΕΣΗΕΑ ή η ΠΟΕΣΥ- δεν κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στην απεργία μετέχει και η ΕΤΙΤΑ, οι τεχνικοί της τηλεόρασης.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

Η ΠΟΣΠΕΡΤ με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου στις 13/03/2023, θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 05.00 της Τετάρτης 15/03/2023 έως τις 05.00 της Πέμπτης 16/03/2023. Μετά το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή νέων ανθρώπων και έχει συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, προχωράμε σε 24ωρη απεργία ζητώντας να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες καθώς και τη λήψη μέτρων για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπινες ζωές.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και ενώνουμε τη φωνή μας με την ελληνική κοινωνία, με το συνδικαλιστικό, με το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να σπάσουμε την αδιαφάνεια, τη συγκάλυψη των ευθυνών και τις καθυστερήσεις. Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών.

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, τόσο στις διοικήσεις όσο στα εποπτεύοντα υπουργεία για τα τεράστια προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου και των τρένων, τις έκρυψαν στα συρτάρια οι αρμόδιοι με αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα πολλά θύματα από το έγκλημα των Τεμπών.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απεργούμε την Τετάρτη 15/03/2023 προκειμένου να καλύψουμε την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 16/03/2023.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συμμετέχουμε μαζικά στην αυριανή απεργία που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ και προτρέπουμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 16/03/2023 καλυπτόμενοι από την απόφαση της Γ.Σ.Ε.Ε..          

  • Απαιτούμε και διεκδικούμε άμεσα και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.
  • Σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές.
  • Ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του συστήματος τηλεδιοίκησης και δευτεροβάθμιου ελέγχου.
  • Μέτρα αυστηρού ελέγχου των κανόνων ασφαλείας.
  • Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στις μεταφορές αλλά και σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
  • Συνευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.
  • Άμεση εφαρμογή Ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *