Ψηφιακή τηλεόραση δυο ταχυτήτων…

Δεν το λέμε εμείς, το διαμηνύει στην κυβέρνηση ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας με την καταγγελία ότι το 40% της περιοχής όπου έγινε η ψηφιακή μετάβαση από τη Digea, δεν βλέπει τηλεόραση. Δηλαδή ελληνική τηλεόραση, γιατί βουλγάρικη και τούρκικη βλέπει καμπάνα. Το θέμα περιλαμβάνεται στο ρεπορτάζ του νέου τεύχους του περιοδικού Digital TV info που κυκλοφορεί από σήμερα στα περίπτερα. Όπως επίσης και το ρεπορτάζ για την υποχρέωση των δήμων να πληρώσουν για αναμεταδότες υπέρ της ψηφιακής το οποίο έως πέρυσι προσπαθούσαν να κρύψουν.

Στο νέο τεύχος ξεχωρίζει το αφιέρωμα για τις τηλεοπτικές σειρές της χρονιάς που φυσικά προβάλλονται από τις συνδρομητικές πλατφόρμες. Το περιοδικό από τον Ιανουάριο του 2015 αλλάζει τον τίτλο του και θα κυκλοφορεί ως “Ψηφιακή Τηλεόραση”.
Αναλυτικά για την έκδοση στο δελτίο Τύπου


Το περιοδικό Digital TV (Ψηφιακή Τηλεόραση) στα περίπτερα

Το DigitalTVinfo (Ψηφιακή Τηλεόραση) εξελίσσεται, εμπλουτίζεται, μεγαλώνει. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε τους προηγούμενους μήνες με τον εμπλουτισμό της ποιότητας παραγωγής του περιοδικού, συνεχίζεται! Αφού πρώτα σταθεροποιήθηκε οριστικά η αύξηση του αριθμού σελίδων, πλέον εξελίσσουμε και την αρθογραφία. Μέσα από το portal μας www.digitaltvinfo.gr μπορείτε να ενημερώνεστε για την ειδησεογραφία σε καθημερινή βάση. Από την άλλη, το έντυπό μας έχει μετεξελιχθεί, καλύπτοντας πλέον έγκυρα και σε σταθερή βάση, όχι μόνο την δορυφορική τηλεόραση, αλλά και την επίγεια ψηφιακή TV και οποιαδήποτε νέα μορφή τηλεόρασης όπως IPTV, 4KTV, καθώς και TV σε SmartPhones και Tablets.

Επίσης, όπως θα δείτε και μόνοι σας, στο εξώφυλλο του νέου τεύχους φαίνεται πλέον το νέο λογότυπο του περιοδικού, που από το τεύχος Ιανουαρίου πηγαίνει σεελληνικό τίτλο και θα ονομάζεται πλέον Ψηφιακή Τηλεόραση. Ένας τίτλος που θα δημιουργήσει καλύτερη αναγνωρισιμότητατου περιοδικού στην ελληνική αγορά.

Και φυσικά μην ξεχνάτε το περιοδικό SecurityReport, ειδικό για τους τεχνικούς των συστημάτων ασφαλείας και πλέον όχι μόνο, που συνυπάρχει δυναμικά στο ίδιο πακέτο με το Digital TV info και φυσικά εξελίσσεται μαζί του, με καλύτερη ποιότητα παραγωγής και με μεγάλη αύξηση στον αριθμό σελίδων του.
Την εποχή αυτή, κάθε χρόνο, ξεκινά η νέα τηλεοπτική σεζόν και μετά τα αθλητικά γεγονότα, την μερίδα στην πίτα της τηλεθέασης κερδίζουν οι τηλεοπτικές σειρές. Και μπορεί η ελληνική τηλεόραση, συνδρομητική και μη, να μη θεωρείται ό,τι πιο ….top στον παγκόσμιο ή και ευρωπαϊκό χάρτη, στις σειρές όμως δεν έχουν να ζηλέψουμε τίποτε από τα ξένα δίκτυα. Οι πιο πρόσφατες, οι πιο διάσημες και οι πιο βραβευμένες τηλεοπτικές σειρές, προβάλλονται στη χώρα μας από 24 ώρες μέχρι και μία εβδομάδα μετά την επίσημη προβολή τους στην Αμερική. Το Digital TV info αυτό το μήνα σας παρουσιάζει ένα ακόμη χάρτη, τον τηλεοπτικό χάρτη των σειρών που θα προβληθούν στην Ελλάδα. Διαβάστε ποιες σειρές προβάλλονται αυτή τη στιγμή, ποιες ξεκινούν άμεσα μέσα στο μήνα και ποιες θα προβληθούν μέσα στο 2015, από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα NOVA και OTE TV, με την υποστήριξη των τηλεοπτικών καναλιών FOX και FOX life.
H τηλεοπτική παρακολούθηση μέσω Smart Phones και Tablets PC αυξάνεται δραματικά και τα σημαντικότερα ελληνικά κανάλια διαθέτουν επίσημη εφαρμογή (app) για ζωντανή παρακολούθησή τους από έξυπνες συσκευές με λειτουργικά Android και iOS. Το περιοδικό Digital TV info (Ψηφιακή Τηλεόραση) κατέγραψε και σας παρουσιάζει όλες τις επίσημες εφαρμογές για παρακολούθηση των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει και τις εφαρμογές για τα σημαντικότερα διεθνή κανάλια.
Μετά από πολύ καιρό η στήλη Φωνή των Αναγνωστών, επανέρχεται με ένα κάτοπτρο – τέρας στα 3,8 μέτρα. Είναι του φίλου – αναγνώστη Ανδρέα Ταπεινού, από την Λευκωσία, ο οποίος μας διηγείται ιστορίες… δορυφορικής τρέλας από το 1986.
Η τακτοποίηση μιας εγκατάστασης και το ειδικά το συγύρισμα των καλωδίων, είναι ένα θέμα που η αγορά μας… πονάει. Παρότι το επίπεδο κατάρτισης των ελλήνων τεχνικών είναι αρκετά υψηλό, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την τακτοποίηση, αφού οι περισσότεροι έλληνες τεχνικοί είναι λίγο – πολύ τσαπατσούληδες. Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που συναντάμε μια άρτια λειτουργικά εγκατάσταση, που κοιτάζοντας την και μόνο, κάθε άλλο παρά τέτοια εικόνα σου δίνει, αφού τα καλώδια και τα υλικά κρέμονται από τους τοίχους. Σε αυτό το τεύχος παρουσιάζουμε φωτογραφίες εγκαταστάσεων, πριν και μετά το συγύρισμα των καλωδίων, ώστε να δείτε και μόνοι σας την διαφορά. Να τονίσουμε ότι όλες οι «τσαπατσούλικες εγκαταστάσεις» λειτουργούσαν κανονικά πριν την τακτοποίηση.
Όσο αφορά την ειδησεογραφία και αυτό το μήνα η Ματίνα Παπαχριστούδη, δίνει τα ρέστα της με πολλές και αποκλειστικές ειδήσεις. Διαβάστε για την αναβολή και το νέο χρονοδιάγραμμα των switch off, για την συμφωνία μεταξύ Digeaκαι περιφερειακών καναλιών, για το ζήτημα που έχει προκύψει μεταξύ δήμων και πολιτείας για τα Gap Fillers, για τις λευκές τηλεοπτικές περιοχές, των οποίων οι κάτοικοι έχουν ξεμείνει εντελώς από TV, για τις εξελίξεις στην ΝΕΡΙΤ, κ.ά.
Όσο αφορά τα τεστ, αυτό το μήνα ξεχωρίζει ο τρομερός νέος δέκτης Amiko A3, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο δέκτη με την νέα έκδοση 2 του διάσημου λειτουργικού Spark, που έρχεται με πολλές νέες δυνατότητες, όπως παιχνιδομηχανή, XBMC, χρήση κινητού ως τηλεχειριστήριου, κ.ά. Ένας κυριολεκτικά απίθανος δορυφορικός δέκτης.
Ο νέος δέκτης της πολωνικής Globo SmartHD+ είναι εδώ έτοιμος να δεχθεί τα κλειδιά BISS και να αποκωδικοποιήσει τα ελληνικά και διεθνή κανάλια, ενώ ο Edision Tyran αποτελεί τον πρώτο δορυφορικό δέκτη της παγκόσμιας αγοράς με επεξεργαστή Mstar.
Εντυπωσιακός είναι και ο νέος IPTV δέκτης InfomirMAG254 Micro, με νέο πανίσχυρο hardware, αλλά και το επαγγελματικό compactheadend Johansson CollesseumAV ( θα το βρείτε στην εταιρία Sat Vision, που αποτελεί σημείο κεντρικής διάθεσης προϊόντων Johansson στην Ελλάδα).
Φέρνοντας κάθε μήνα πρωτότυπα θέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα έντυπα μέσα, πλούσιο και αποκλειστικό ρεπορτάζαπό όλες τις εξελίξεις, καθώς και πλήρη και κυρίως έγκυρη σύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα, ελπίζουμε το νέο τεύχος του DigitalTVinfo, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *