Ξηλώνει τη διοίκηση της ΕΡΤ η κυβέρνηση

ερτ-κωστόπουλος1-11Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, εποπτεύων την ΕΡΤ, ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών της δίοικησης της ΕΡΤ και συγκεκριμένα του διευθύνοντος  συμβούλου  Β. Κωστόπουλου και του αναπληρώτή διευθύνοντος συμβούλου Γ. Θαλασσινού. Η κόντρα μεταξύ των δυο ανδρών, διευθύνοντος και αναπληρωτή, επισκίαζε πλέον τα πάντα, όχι μόνο εντός κρατικής τηλεόρασης αλλά κυρίως εκτός με ανακοινώσεις από τις δυο πλευρές.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το θέμα ΕΡΤ συζητηθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπου έγινε γνωστό και το “ψήφισμα” μελών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Λίγο νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας όπου η παρουσία του Βασίλη Κωστόπουλου δεν ικανοποίησε καθώς επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη διοίηση Τσακνή η οποία όμως είχε διοριστεί από την κυβέρνηση που διόρισε και τον ίδιο!

Από την επάνοδο του σήματος της ΕΡΤ ο Β. Κωστόπουλος είναι ο δεύτερος κατά σειρά διευθύνων σύμβουλος που απαλάσσεται των καθηκόντων του. Είχε προηγηθεί ο Λάμπης Ταγματάρχης και ο Διονύσης Τσακνής. Με τις δυο παραιτήσεις η κρατική τηλεόραση μένει για λίγο ακέφαλη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς δήλωσε το πρωί πως θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την πλήρωση των δυο θέσεων στο ΔΣ της ΕΡΤ. Πληροφορίες αναφέρουν πως παράλληλα θα αυξηθεί και ο αριθμός των μελών του ΔΣ από πέντε σε επτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *