Αν ο Ζάκ δεν ήταν ο Ζάκ…

ζακαπό Βάλια Τσιριγώτη στο fb

Το αηδιαστικότερο των ημερών είναι πως καλούμαστε διαρκώς να δώσουμε “λογικοφανείς” απαντήσεις πάνω από μια δολοφονία που έγινε με φρικιαστικό τρόπο και που έχουμε να αναμετρηθούμε με το πόσο φτωχοί και τιποτένιοι γινομαστε μπροστά στην εξόντωση. “Ήταν κλέφτης” ή “δεν ήταν κλέφτης”; “Ήταν πρεζακι ” ή “δεν ήταν πρεζακι”; “Ήταν Έλληνας ” ή “δεν ήταν Έλληνας”; “Είχε φίλους ή δεν είχε φίλους;” , “Ήταν ψυχικά ασθενής ή δεν ήταν ψυχικά ασθενής;” και ύστερα να αποφασίσω αν θα πάρω θέση και ποια θέση για το φόνο ενός καταφανώς αδύναμου ανθρώπου. Αν ο Ζακ λοιπόν δεν ήταν ο Ζακ και αν δεν είχε ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ μια μερίδα κόσμου που τον ήξερε (την αιώνια και ισόβια αγάπη μου σε αυτήν) και είδε μαζί το βίντεο κοιτάτε τι θα ξέραμε σήμερα: α) ενα πρεζάκι σε έξαλλη κατάσταση μπήκε να κλέψει ένα μαγαζί β) το πρεζακι κρατούσε μαχαίρι και απειλούσε μανιασμένο γ) το πρεζακι εγκλωβίστηκε, έσπασε τη τζαμαρία και κόπηκε στο λαιμό δ) εξέπνευσε από τα τραύματα της τζαμαρίας την ώρα που η αστυνομία ήρθε ήσυχα και ταπεινά να κάνει τη δουλειά της.
Κοιτάξτε τώρα ποια είναι η αλήθεια:

α) ο Ζακ δεν μπήκε να κλέψει αλλα μπήκε για κάποιο λόγο μέσα στο μαγαζί και αν ήταν ή δεν ήταν υπό επηρρεια ναρκωτικών, αν έκανε ή δεν έκανε χρήση αυτό αφορά ΜΟΝΟ τη ζωή του Ζακ που του την αφαίρεσαν β) ο Ζακ δεν βρισκόταν σε καμία μανία αλλά αντίθετα ήταν εμφανώς αδυναμος και δεν μπορούσε καλά καλά να σηκώσει ένα πυροσβεστήρα γ) ο Ζακ δεν απείλησε κανέναν, αντίθετα, ο Ζακ φαίνεται να έπεσε θύμα όχι μιας, όχι δύο, αλλά τριών επιθεσεων. Φαίνεται πως κυνηγήθηκε πριν να μπει στο μαγαζί, ξυλοκοπείται σχεδόν μέχρι θανάτου από τους ιδιοκτήτες και υπάρχει δεύτερο βίντεο που τον αποτελειώνουν οι μπάτσοι. Τον Αποτελειώνουν δ) ο Ζακ δεν κρατούσε μαχαίρι και δεν βρέθηκε κανένα δικό του αποτύπωμα πάνω σε αυτό. Ο ιδιοκτήτης παραδέχτηκε πως δεν είχε ούτε κλοπιμαία πάνω του
ε) μόνο ένας άνθρωπος προσπάθησε να σταματήσει τις επιθέσεις που έγιναν.
Το γεγονός πως ο Ζακ μπήκε για να βρει μάλλον καταφύγιο στο μέρος που έμελλε να τον οδηγήσει στο θάνατο είναι από μόνο του αιτία να κλαις μέχρι να πάψεις να υπάρχεις. Συμπυκνωνει ολόκληρη την ιστορία ενός διαλυμένου κόσμου που γίνεται σφαγείο σε όσους αποζητούν να βρουν μια γωνιά σωτηρίας. Ο Ζακ ενδέχεται άλλωστε να σταματησε να ζει απο πνιγμό εξαιτίας του τρόπου που ακινητοποιηθηκε με πατημα στο σβερκο απο τους μπάτσους έχοντας ηδη πολλαπλα χτυπηματα.
Αν θελετε να περισωσετε κάτι από τους γελοίους εαυτούς μας, αναμετρηθείτε με αυτούς. Αποφασίστε αν θέλετε να είστε τα τέρατα που κατασκευάζουν οι ειδήσεις, τα συστήματα, η εξαθλίωση. Αποφασίστε ποιος ειναι ο πραγματικός εχθρός σας, αποφασίστε πως η μιζέρια σας και η αδυναμία σας να εναντιωθειτε στο αληθινό τέρας που φυλακίζει τις ζωές σας σας οδηγεί να εξοντώνετε τον πιο αδυναμο.

Εσείς που σας εξόντωσε η ζωή και νομίζετε πως σας χρωστάνε όλοι από έναν θάνατο, αποφασίστε αν θέλετε να ζήσετε ζωντανοι νεκροί και τιποτένιοι ή να πάρετε τη γαμημενη ευθύνη: να ανατρέψετε, να αποδομήσετε τη φορμόλη και τη νεκριλα του εαυτού σας, της κοινωνίας, του κόσμου. Γιατί τη μέρα που σκότωναν τον Ζακ, μαζί του πάλευαν να σκοτώσουν οτιδήποτε εξεγείρεται έναντια στην κανονικότητα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *