Μοντέλο ΔΟΛ για το Mega από τις τράπεζες

trapezes-megaΣε μια μακροχρόνια και πολύπλοκη διαδκασία μπαίνουν οι εργαζόμενοι του Mega μετά το αίτημα της Ειδικής διαχείρισης που κατέθεσαν οι τράπεζες. Η αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης,όπως συνέβη και με τον ΔΟΛ, θα εκδικαστεί στις 30 Οκτωβρίου.

Το μοντέλο ΔΟΛ που επιλέγεται και για την περίπτωση της Τηλέτυπος προβλέπει μιας άλλης μορφής πτώχευση της εταιρείας με την Ειδική διαχείριση να έχει την εντολή να εκπλειστηριάσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Να βρει δηλαδή αγοραστές για το σήμα, την βιβλιοθήκη προγράμματος, κ.λ.π Στην περίπτωση του ΔΟΛ βρέθηκε ο αγοραστής Βαγγέλης Μαρινάκης που πλήρωσε ένα ποσό για να αγοράσει την περιουσία του πρώην δημοσιογραφικού συγκροτήματος. Μπορεί για τις τράπεζες να λέγεται πως το μοντέλο είναι πετυχημένο αλλά για τους εργαζόμενους είναι μια πολύπλοκη διαδικασία.

Επιπλέον η διαφορά είναι ότι ο ΔΟΛ κρατήθηκε εν λειτουργία και για αυτό η διαδικασία έγινε πολύ γρήγορα. Στην περίπτωση του Mega, όλοι, πρώην μέτοχοι και ιδιοκτήτες των καναλιών, θέλουν να κατέβει ο πομπός όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ ακόμη βρίσκονται σε αναμονή για να λάβουν τα χρωστούμενα, πήγαν στα δικαστήρια και κέρδισαν ως απαιτούμενο και τις αποζημιώσεις τους. Ο νέος ιδιοκτήτης διατήρησε ελάχιστες θέσεις εργασίας και ακόμη λιγότερους από το προσωπικό του ΔΟΛ. Έκλεισε το “Βήμα FM” και αυτό το διάστημα προχωρά σε αντικατάσταση και των υπολοίπων συντακτών του ΔΟΛ μέσω απολύσεων.

Θα έχει την ίδια τύχη το Mega; Υπάρχει στον ορίζοντα ενδιαφερόμενος να λειτουργήσει το κανάλι ξανά ως θεματικό; Καμία έγκυρη απάντηση δεν μπορεί να δοθεί καθώς τα συμφέροντα είναι πολλά και αντικρουόμενα. Και μεγάλη σημασία θα έχει αν τελικά θα κατέβει το σήμα του καναλιού το επόμενο διάστημα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *