Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση σε φωτορεπόρτερ

Δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη η ανανδρία των χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν και λήστεψαν τον φωτορεπόρτερ της Εφημερίδας των Συντακτών το περασμένο Σάββατο στο Σύνταγμα. Και επίσης δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η αστυνομία η οποία υποτίθεται απώθησε τους Χρυσαυγίτες να ανέβουν τα σκαλιά, έβλεπε και δεν κούνησε ούτε το δαχτυλάκι της για να εμποδίσει τον ξυλοδαρμό και ληστεία εναντίον του συναδέλφου. Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζοντας το γεγονός της επίθεσης καλεί (για μια ακόμη φορά) την ηγεσία της αστυνομίας να διερευνήσει το γεγονός της επίθεσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο φωτορεπόρτερ της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νικόλας Κοκοβλής από ομάδα νεοναζιστών, το βράδυ του Σαββάτου, 16 Ιουνίου 2018 και ενώ ο συνάδελφος κάλυπτε φωτογραφικά το συλλαλητήριο για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας» στο Σύνταγμα.

Αποτέλεσμα της επίθεσης των θρασύδειλων «αγνώστων» κρανοφόρων, ήταν ο ξυλοδαρμός του συναδέλφου και η απροκάλυπτη ληστεία του φωτογραφικού του εξοπλισμού.

Αν και παρόμοια κρούσματα απρόκλητης και ακραίας βιαιότητας έχουν συμβεί και στο παρελθόν, το τελευταίο συμβάν έγινε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στην Λεωφόρο Αμαλίας, χωρίς ωστόσο να επέμβουν, γεγονός το οποίο γεννά εύλογα ερωτήματα. Ευτυχώς ο συνάδελφος σώθηκε από τους άνανδρους τραμπούκους με την παρέμβαση άλλων διαδηλωτών που βρίσκονταν στο σημείο του περιστατικού και παρενέβησαν έγκαιρα.

Καλούμε συνεπώς τις αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό, αξιοποιώντας κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ταυτοποίηση των δραστών και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι παρόμοια φαινόμενα βίας ούτε θα μας τρομοκρατήσουν, ούτε θα μας πτοήσουν. Ήδη, με την συνδρομή της ΕΣΗΕΑ, ο συνάδελφος υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on StumbleUpon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *