Star, ΣΚΑΙ ζητάνε με αγωγές αποζημίωση για τον προηγούμενο διαγωνισμό

tvadeies-2018Πολύ ενδιαφέρον το στοιχείο που κατέθεσαν την περασμένη Παρασκευή 4 Μάϊου στο ΣτΕ οι νομικοί εκπρόσωποι του δημοσίου στην εκδίκαση της προσφυγής των τηλεοπτικών σταθμών της ΕΙΤΗΣΕΕ ενάντια στην τηλεοπτική αδειοδότηση από το ΕΣΡ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ, οι νομικοί εκπρόσωποι του δημοσίου Στρ. Συνοίκης, Αλεξάνδρα Δημητρακοπούλου και Γιώργος Χαλαζωνίτης ανέφεραν ότι υπάρχουν δυο αγωγές, μια του  ΣΚΑΪ που ζητά αποζημίωση 26 εκ. ευρώ και μία από το Star για 32 εκ. ευρώ υποστηρίζοντας ότι τόσα έχασαν από έσοδα διαφήμισης λόγω του προηγούμενου διαγωνισμού. Άρα τα έσοδα τους είναι πολλαπλάσια!

Η απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής των καναλιών της ΕΙΤΗΣΕΕ θα εκδοθεί σε μερικούς μήνες.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών και της ΕΙΤΗΣΕΕ υποστήριξαν ότι, τόσο η προκήρυξη, όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος και ειδικά ως προς τα οικονομικά δεδομένα, έρχεται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα, τους Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς νομοθετικούς κανόνες, αλλά είναι αντίθετες και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Υποστήριξαν ότι είναι παράνομος και ο περιορισμός του αριθμού των αδειών σε επτά, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΣΔΑ, καθώς μάλιστα ουδεμία επιστημονική μελέτη προηγήθηκε από την ΕΕΤΤ και οι παραδοχές στις οποίες στηρίχθηκε ο αριθμός επτά είναι εσφαλμένες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *