Οι φασίστες στη Μυτιλήνη προπηλάκισαν δημοσιογράφους

Φωτο: Θράσος Αβραάμ

Φωτο: Θράσος Αβραάμ

Δυο δημοσιογράφοι της Μυτιλήνης δέχθηκαν την επίθεση των ορδών φασιστών το βράδυ της επίθεσης στους πρόσφυγες στην πλατεία Σαπφούς. Η ΕΣΗΕΠΗΝ καταδικάζει σήμερα την επίθεση. Και ενώ αξίζουν τα συγχαρητήρια στους δημοσιογράφους του νησιού για την κάλυψη των γεγονότων, με θλίψη παρατηρούμε πως στην ανακοίνωση της συνδικαλιστικής ένωσης αποφεύγεται να ονοματιστούν οι ορδές των φασιστικών στοιχείων που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν τη βίαιη αυτή επίθεση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ καταδικάζει απερίφραστα τον προπηλακισμό από ακροδεξιά στοιχεία που δέχθηκε χθες βράδυ η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μυρσίνη Τζινέλλη κατά την διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Δύο άτομα κινήθηκαν εναντίον της βρίζοντας και απειλώντας και προσπάθησαν να της αρπάξουν το κινητό της τηλέφωνο την ώρα που κατέγραφε τα γεγονότα. Η ίδια άμεσα κινήθηκε προς τους αστυνομικούς και ζήτησε να την προστατεύσουν, ενώ στο περιστατικό παρούσα ήταν και η δημοσιογράφος Νατάσα Παπανικολάου η οποία λίγη ώρα αργότερα δέχθηκε και αυτή προπηλακισμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δημοσιογράφοι της Μυτιλήνης αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας δέχονται ύβρεις, απειλές, ακόμα και σωματική βία στην προσπάθεια τους να αναδείξουν γεγονότα που συνδέονται με το προσφυγικό.
Προφανώς αυτές οι συμπεριφορές από άτομα συγκεκριμένης προέλευσης δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποτρέψουν τους συναδέλφους από το καθήκον τους που είναι η καταγραφή και η μετάδοση των γεγονότων.
Άλλωστε οι συνάδελφοι του Βορειανατολικού Αιγαίου έχουν βραβευθεί και τιμηθεί για την προσφορά τους στην έγκυρη ενημέρωση ιδιαιτέρως σε ότι αφορά στο προσφυγικό ζήτημα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *