Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει το Οργανόγραμμα και περιμένει έξοδο από τις ΔΕΚΟ

οργανόγραμμα-2Την ημέρα έγκρισης του οργανογράμματος η ΠΟΣΠΕΡΤ ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως είχε συνάντηση πριν τρεις μέρες με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά για τα ανοιχτά θέματα της ΕΡΤ. Και κάπου στην ανακοίνωση δηλώνει πως ο αρμόδιους υπουργός έθεσε ως “προϋπόθεση” για την κάλυψη των αναγκών την έγκριση του οργανογράμματος. Το σημαντικότερο ωστόσο στην ανακοίνωση είναι ότι ο Ν. Παππάς είπε πως το υπουργείο(Ψηφιακής Πολιτικής) “ξεκινά τώρα τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξαίρεσή της που μπορεί να γίνει μετά τον Αύγουστο του 2018”. Ένα αίτημα χρόνων που πάντα έβρισκε πόρτα στην πολιτική εξουσία τώρα αίφνης εμφανίζεται ως αποδεκτό. Το αναμένουμε με προσδοκία…

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ
Συναδέλφισες , συνάδελφοι
Την Τετάρτη 18/4/2018 η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε συνάντηση με τον υπουργό και τον γ. γραμματέα του ΥΨΗΠΤΕ,στο πλαίσιο των αποφάσεων της ομοσπονδίας και των εξουσιοδοτήσεων οι οποίες δόθηκαν στο προεδρείο.

Στη μαραθώνια και διεξοδική συζήτηση που έγινε, η ΠΟΣΠΕΡΤ σε συνέχεια του εγγράφου που είχε στείλει στο αρμόδιο υπουργείο, εμπεριστατωμένα και με επιχειρήματα, τόνισε το δίκιο και την αναγκαιότητα της ικανοποίησης για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και την εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ.Τονίσθηκε επίσης ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ήδη πάρει απόφαση για διεκδίκηση αυτών των αιτημάτων με όλους τους τρόπους δυναμικά και ανυποχώρητα ακόμα και με επαναλαμβανόμενες ή και συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:
*Το μισθολόγιο των εργαζομένων της ΕΡΤ, δεδομενου ότι υπάρχει και η καταληκτική ημερομηνία 1/6/2018 του Ν. 4354 (αρθρο22) για τις καλλιτεχνικές ειδικότητες,και η εξαίρεση τους από την κεντρική κυβέρνηση.
Η απάντηση του υπουργείου ήταν ότι θα επεξεργαστεί λύσεις μέχρι τις 10/5/2018 και θα μας ενημερώσει αφού λάβει υπ όψη και την εισήγηση για την πλήρη αναμόρφωση του μισθολογίου όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ Α.Ε.
*Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που προβλέπεται από το Ν.4024 /2011 και το οποίο δεν αποδίδεται μέχρι στιγμής στους δικαιούχους εργαζόμενους.
Μας διαβεβαίωσαν ότι θα δοθεί άμεσα εντολή προκειμένου να συνταχθεί τροπολογία και να κατατεθεί στην Βουλή.
*Ο νέος υπο κατάρτιση ΓΚΠ.
Το υπουργείο είναι θετικό στο να υπογραφεί ΣΣΕ και να συμπεριληφθούν θέματα χρονίζοντα που πρέπει να λυθούν, όπως η προϋπηρεσία των συναδέλφων που προσελήφθησαν με το Π.Δ 164/2004,το βρεφονηπιακό επίδομα, η προϋπηρεσία των υπολοίπων συναδέλφων της διετίας 2013-2015 που ακόμα δεν έχει αποδοθεί, ιδιωτική ασφάλιση προσωπικού,καθώς και άλλα θέματα που προβλέπονταν στον «παλαιό» ΓΚΠ.
*Η εξαίρεση της ΕΡΤ από τις ΔΕΚΟ.
Είναι πλέον κοινή πεποίθηση, ότι η ΕΡΤ για λόγους λειτουργικούς πρέπει να εξαιρεθεί από τους περιορισμούς που θέτει η υπαγωγή της στις ΔΕΚΟ και σε αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο ξεκινά τώρα τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξαίρεσή της που μπορεί να γίνει μετά τον Αύγουστο του 2018.
*Τα εξαιρέσιμα της περιόδου 2012-2013.(θα γίνει εκ νέου παρέμβαση στο ΥΠΟΙΚ)
*Η Κ.Υ.Α
Το υπουργείο προχώρησε σε κατάθεση τροπολογίας (όπως είχαμε ζητήσει εξ αρχής μαζί με άλλα ζητήματα που αφορούν την ΚΥΑ) με την οποία εξουσιοδοτείται η υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων να συνυπογράψει για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα που αφορούν τη διετία 2013-2015, ώστε να προχωρήσει στην έκδοση της τελικής ΚΥΑ για τη λύση της καίριας εκκρεμότητας.
*Οι προσλήψεις προσωπικού και οι παράνομες αναθέσεις πλήθους υπηρεσιακών λειτουργιών σε «εργολάβους».
Η απάντηση είναι ότι πρέπει να εγκριθεί άμεσα το οργανόγραμμα , να καταγραφούν και να περιγραφούν οι πραγματικές ελλείψεις σε προσωπικό ώστε τεκμηριωμένα να είναι δυνατή η αντιμετώπιση του θέματος.Τονίσθηκε επίσης ότι γνωρίζουν τις πάγιες ανάγκες της ΕΡΤ για μόνιμο και έκτακτο προσωπικό , τις οποίες έχουν αναφέρει και στη Βουλή.
Φυσικά συζήτήθηκαν και πλήθος άλλων θεμάτων όπως π.χ η ERT-net, η παράλληλη απασχόληση, το πλήθος των οφειλόμενων ρεπό (15.000 έως σήμερα),το τριετές επιχειρησιακό σχέδιο, η μείωση του προϋπολογισμού της ΕΡΤ κατά 12% (9.000.000 ευρώ),η ακίνητη περιουσία της εταιρείας,η παράνομη διανομή πρωτογενούς υλικού της ΕΡΤ σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς (pool) κλπ.
Συνάδελφοι, η ΠΟΣΠΕΡΤ όπως πάντα, με αίσθηση ευθύνης έχει προτάσεις και λύσεις, τις διεκδικεί και φέρνει αποτελέσματα.
Σε αυτή την πορεία συνεχίζουμε αφήνοντας πίσω κάθε κακοπροαίρετο μίζερο και εθελοτυφλούντα, που με νοσηρή φαντασία, ψέμα και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και ντροπής κινούμενος από ιδιοτελή και «παρεϊστικα» κίνητρα, προσπαθεί να ακυρώσει τις επιτυχίες της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Είναι εύκολο να καταγγέλλεις τους πάντες και τα πάντα, ώστόσο το δύσκολο είναι να αναλαμβάνεις ευθύνες και να παράγεις έργο.
Το έργο της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι καθημερινό οφθαλμοφανές και πραγματικό γεγονός που ασφαλώς «ερεθίζει» κάθε δόλιο συκοφάντη και φυσικά …δυσαρεστεί όσους έμαθαν να γκρινιάζουν με οτιδήποτε είτε από ιδιοτέλεια ,είτε από «κατεύθυνση»,είτε από «αντιπολιτευτικό» μένος και «υπαρξιακές» εμμονές, είτε από ματαιοδοξία και μνησικακία.
Ένα έργο που την έχει καταστήσει σημείο αναφοράς στο ευρύ συνδικαλιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, γεγονός που αποδεικνύεται και από το ότι όλες οι καταγγελίες και παρεμβάσεις της λαμβάνονται σοβαρά υπόψη τόσο από τη νομοθετική όσο και από την εκτελεστική εξουσία.
Συνεχίζουμε…
ΥΓ: Το νέο οργανόγραμμα
Μόλις τώρα το Δ.Σ της ΕΡΤ ενέκρινε το οργανόγραμμα, ενώ δόθηκε παράταση 10 ημερών για κατάθεση προτάσεων στην επιτροπή που δεν θα αλλοιώνουν τις αρχές και τη φιλοσοφία του ενώ ξεκινά άμεσα η καταγραφή των οργανικών θέσεων και των κενών που θα υπάρξουν και θα ακολουθήσει η δημοσίευσή του σε ΦΕΚ με ισχύ νόμου.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητούσε πάντα ένα οργανόγραμμα που θα κατοχύρωνε το μέγεθος της ΕΡΤ στο σύνολό του το οποίο θα ενέτασσε λειτουργικά και θεσμικά όλες τις δομές της κεντρικά και περιφερειακά.Ένα οργανόγραμμα που θα διασφαλίζει το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων μέσα από την κατοχύρωση των οργανικών θέσεων ΟΛΩΝ, αλλά και την αναπλήρωση των κενών που υπάρχουν σήμερα ή που θα προκύψουν στο μέλλον με αντίστοιχες προσλήψεις προσωπικού, ένα οργανόγραμμα που θα εξυπηρετεί όλες τις λειτουργικές ανάγκες της ΕΡΤ.
Το νέο οργανόγραμμα αν μη τι άλλο διασφαλίζει τα παραπάνω και η ΠΟΣΠΕΡΤ συμφωνεί και συμμετέχει στο διάλογο για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *