Στις 2 Μάϊου οι αιτήσεις, στις 7 Ιουνίου οι άδειες παρόχων δικτύου ραδιοφώνου

εεττ-ραδιόφωνοΣτις 2 Μάϊου θα γίνει τελικά η  η υποβολή των αιτήσεων και προσφορών για την απόκτηση της άδειας χρήσης ραδιοφωνικού φάσματος, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι σταθμοί να προλάβουν να ετοιμάσουν τους φακέλλους τους.

Για τους ραδιοφωνικούς παρόχους δικτύου και τη διαδικασία απόδοσης του φάσματος ισχύει πλέον άλλο χρονοδιάγραμμα. Συγκεκριμένα: Στις 22 Μάϊου ανακοινώνονται οι συμμετέχοντες, ως τις 25 υποβολή ενστάσεων επί του διαγωνισμού. 31 Μάϊου, απόφαση της ΕΕΤΤ επί των ενστάσεων. 7 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι πάροχοι δικτύου ραδιοφωνικού σήματος, μαζί και η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των ραδοσυχνοτήτων πανελλαδικής κάλυψης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διαδικασία του ραδιοφώνου δεν ακολουθείται η μέθοδος της δημοπρασίας, η προσφορά του κάθε ενδιαφερόμενου για μια, δυο ή περισσότερες άδειες χρήσης είναι μία μόνο καθώς δεν υπάρχει το δικαίωμα υποβολής νέας προσφοράς.

Θυμίζουμε πως η μία άδεια πανελλαδικής κάλυψης (η δεύτερη έχει δοθεί με νόμο στην ΕΡΤ) έχει κατώτατη τιμή προσφοράς 1,4 εκατ. ευρώ. Οι άδειες παρόχων για περιφερειακή εμβέλεια έχουν κατώτατη τιμή 200 χιλιάδες ευρώ, συν 40 χιλιάδες ευρώ για τη δυνατότητα εκπομπής σε DAB +. Ένας ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει αίτηση για ένα ή περισσότερα δικαιώματα χρήσης φάσματος ανά περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *