Τα ψίχουλα των 1.000 ευρώ στο Mega έγιναν πολιτική απάντηση στην κατάντια των ΜΜΕ

ανεργοι-φωτο2015(Φωτο στην ΕΣΗΕΑ από την έκθεση για 100 χρόνια της (Φλεβάρης 2015). Τρία χρόνια πριν άνεργοι με ονοματεπώνυμο 950. Σήμερα;)

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας, η Ε. Αχτσιόγλου υπέγραψε απόφαση για τη χορήγηση εφάπαξ επιδόματος 1.000 ευρώ σε 470 εργαζόμενους του Mega. Τα χρήματα αυτά αποτελούν ένα εφάπαξ -βοήθημα, επειδή τα ζητούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ΜΜΕ. Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν εκδοθεί για τους εργαζόμενους του ΔΟΛ που άλλαξε χέρια, του Πήγασου, της Μακεδονίας, του Κέρδους, κ.λ.π. Σε ολες τις περιπτώσεις υπήρξαν έγγραφα -“παράκλησης” των συνδικαλιστικών ενώσεων προς το υπουργείο.Το δε υπουργείο ανακοίνωσε μόνο δυο, για τον Πήγασο και το Mega, προφανώς για ευνόητους λόγους. Για να πει πως κάνει “εργατική πολιτική”. Έτσι έχουμε από τη μια τις συνδικαλιστικές ενώσεις που αντί να ξεσηκώνουν και να απαιτούν, επαιτούν για 1.000 ευρώ βοήθημα

στους απελπισμένους ανέργους των ΜΜΕ, σε αυτούς που έχασαν τα πάντα και τις αποζημιώσεις τους. Και από την άλλη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία αντί να βρει τρόπους να ξεκαθαριστούν τα θολά σημεία, πίσω από τα οποία κρύβονται Τράπεζες, παλιοί και νέοι μέτοχοι των ΜΜΕ, μοιράζει …φιλοδωρήματα.

Οι παλιοί και νέοι μέτοχοι στο μεταξύ συνεχίζουν κανονικά τις επαφές-διαβουλεύσεις και τις business τους έχοντας μακελέψει κυριολεκτικά τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις. Κανείς από το αρμόδιο υπουργείο και τους αρμόδιους συνδικαλιστές δεν έχει να προτείνει κάποια άλλη λύση-πρόταση-απαίτηση. Μόνο να στηριχτούν οι εκδότες, όπως έκανε πρόσφατα η ΕΣΗΕΑ!

 

 

 
Απόφαση για τη χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, ανά άνεργο-πρώην εργαζόμενο ή εργαζόμενο σε επίσχεση εργασίας της εταιρείας «Τηλέπυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων» (Mega Channel), υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση προβλέπει τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε 470 άτομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *