Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τη βία ενάντια στους φωτορεπόρτερ

φωτο: Lifo

φωτο: Lifo

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση και τα στελέχη του ΣΥΡΕΙΖΑ. Καμία. Μόνο από τύχη ο φωτορεπόρτερ Άγγελος Μπαράι δεν έμεινε ανάπηρος ή το χειρότερο, νεκρός. Από καθαρή τύχη. Η επίθεση των ΜΑΤ σε συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς ήταν βίαιη. Και τα ΜΑΤ εσκεμμένα χτύπησαν και φωτορεπόρτερ. Όπως επί κυβέρνησης Ν.Δ χτυπούσαν επίσης με μανία φωτορεπόρτερ. Οι δικαιολογίες “θα γίνει ΕΔΕ” είναι μια ανοησία που δεν πιστεύουν πλέον ούτε οι ίδιοι. Η φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η Lifo από τον φωτορεπόρτερ Θανάση Καμβύση, είναι ντοκουμέντο.

Το επεισόδιο κατήγγειλε πάλι η Ένωση Φωτορεπόρτερ:

«Πόσες φορές θα πρέπει να καταγγείλουμε τη βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους φωτορεπόρτερ; Πόσες φορές θα πρέπει να ζητήσουμε από τους φρουρούς του νόμου και της τάξης να σέβονται το νόμο όταν ασκούν τα καθήκοντά τους; Πόσες φορές θα ακούσουμε καθησυχαστικές δηλώσεις από την πολιτική ηγεσία της αστυνομίας; Θα πρέπει επομένως να δεχτούμε ότι η αστυνομία είναι συστηματικά απείθαρχη και ανεξέλεγκτη;», αναφέρει χαρακτηριστικά.

φωτο ΑΠΕ

φωτο ΑΠΕ

Ο ίδιος ο Άγγελος Μπαράι έγραψε μετά το νοσοκομείο

«Σήμερα το μεσημέρι κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας έξω από συμβολαιογραφεία στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, τραυματίστηκα σοβαρά από άνδρα των Ματ, που με δολοφονικό χτύπημα με χτύπησε με το γκλομπ στον αυχένα σε ευθεία γραμμή.   Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους και τους ανθρώπους που κατάλαβαν πως είχα τραυματιστεί σοβαρά και μου παρείχαν απλόχερα την βοήθεια τους.   Μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο “Ερυθρό Σταύρος” και μετά από εξετάσεις για προληπτικούς λόγους μου ανακοίνωσαν πως είμαι καλά.

Μου είπαν επίσης πως στάθηκα πολύ τυχερός γιατί το χτύπημα ήταν πολύ δυνατό και θα μπορούσα ακόμη και να μείνω ανάπηρος. Ήταν συγκινητικό το ενδιαφέρον και η αλληλεγγύη του κόσμου και των συνάδελφων και σας ευχαριστώ πολύ. Είμαι καλά και φυσικά το συμβάν αυτό δεν με πτόησε. Αντιθέτως μου έδωσε δύναμη να βρίσκομαι στο δρόμο ακόμα πιο πολύ. Ευχαριστώ την Ένωση Φωτορεπόρτερ και ελπίζω το περιστατικό μου να γίνει αφορμή για συζήτηση και για ενέργειες που θα αφορούν την ασφάλεια μας»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *