Υπογραφές για την Ηριάννα και τον Περικλή, για να νικήσουμε τον φόβο

 ηριάννα-1Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται στο 

Λευτεριά στην Ηριάννα και τον Περικλή
 
Στις 21 Μαρτίου 2018 εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή, που βρίσκονται στην φυλακή μετά την καταδίκη τους τον Ιούνη του 2017, με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του τρομονόμου.
H Ηριάννα και ο Περικλής χρησιμοποιήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική ως άλλοθι για την παραγωγή«αντιτρομοκρατικού έργου», αλλά και την εφαρμογή εκδικητικής καταστολής σε όσους η ίδια υπηρεσία έχει καταχωρήσει στις τάξεις του «εσωτερικού εχθρού». Η σύλληψή τους έγινε την εποχή του δόγματος «νόμος και τάξη» της  κυβέρνησης Σαμαρά και το κατηγορητήριο τους περιλάμβανε όλα τα βασικά συστατικά των τρομοϋποθέσεων: επικοινωνιακά show, δείγματα DNA, σκιαγράφηση ενός αόριστα «ύποπτου» κοινωνικού περιβάλλοντος. Η καταδίκη τους ήρθε, ενάντια στην κοινή λογική.

Αυτού του είδους οι υποθέσεις αποτελούν έναν ακόμη τρόπο επιβολής της «κοινωνικής ειρήνης» σε συνθήκες κρίσης, καθώς στοχεύουν στην εμπέδωση του φόβου και την καταστολή των αγώνων. Δομικό στοιχείο του πλέγματος καταστολής αποτελεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος (άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα), με τα ειδικά δικαστήρια και τις ειδικές συνθήκες κράτησης, με τις υπερεξουσίες των διωκτικών αρχών και τη δυνατότητά τους να κατασκευάζουν υποθέσεις βασισμένες σε έωλα στοιχεία και με τις φασιστικής έμπνευσης διατάξεις της συλλογικής ευθύνης και της ποινικοποίησης των προσωπικών και πολιτικών σχέσεων. Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μεγάλες γιατί όχι μόνο έχει αφήσει άθικτο όλο το τρομακτικό οπλοστάσιο της «αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας» αλλά προετοιμάζει και την αυστηροποίηση του Σωφρονιστικού Κώδικα.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να δηλώσουμε κατηγορηματικά την αλληλεγγύη μας στην Ηριάννα και τον Περικλή και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στον τρομονόμο και την ενίσχυση του, ενάντια στην χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου, ενάντια στην ποινικοποίηση των προσωπικών σχέσεων. Για να εμποδίσουμε την κατασκευή ενόχων, την επέλαση της καταστολής και τη διάχυση του φόβου.
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *