Δεν θέλουν να πληρώσουν εισφορές για ΕΔΟΕΑΠ τα sites!

Πίσω από την ασάφεια του νόμου 4387/2016 κρύβονται οι ιδιοκτήτες των sites αρνούμενοι να πληρώσουν την εργοδοτική εισφορά για τους εργαζόμενους με δελτία παροχής στις επιχειρήσεις τους. Για τους εργαζόμενους mplok-paroxis-ypir-708με σύμβαση ήδη έχουν μειώσει τις αποδοχές τους έως και 10% για να πληρωθεί αυτή η εισφορά! Ο διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ζήτησε τη συνδρομή της ΕΣΗΕΑ και αυτή είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο. Αυτός τους δήλωσε πως φυσικά και ισχύει η υποχρέωση να πληρώσουν και για τα δελτία παροχής. Την αναγκαία όμως εγκύκλιο που διευκρινίζει την ασάφεια ακόμη δεν την έστειλε στους εργοδότες. Και είναι πλέον γνωστοί και εγεγγραμμένοι στο Μητρώο των on line media στη γενική γραμματεία ενημέρωσης. Προφανώς και υπάρχουν τρόποι να υποχρεωθούν οι εργοδότες στα sites να ασφαλίσουν και τα δελτία παροχής αλλά το υπουργείο Εργασίας δεν παίρνει μέτρα.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη συνάντηση των εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσο Πετρόπουλο με θέμα «Ασφάλιση στον ΕΔΟΕΑΠ των εντασσόμενων στις διατάξεις του άρθ. 39 παρ. 9 του ν. 4387/2016 (μπλοκάκια)».

Για το ζήτημα αυτό διευκρινίστηκε από τον αρμόδιο Υπουργό ότι: «με σαφήνεια προκύπτει η νομοθετική υποχρέωση του ΕΔΟΕΑΠ να καλύψει ασφαλιστικά και όλους τους εργαζόμενους συντάκτες με δύο απασχολήσεις με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών».

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εκδοθεί το συντομότερο από το Υπουργείο Εργασίας και σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *