Συμφώνησε το δημόσιο πως ο Θ,. Αναστασιάδης δεν έχει λεφτά, άρα δεν πληρώνει

anastasiadis-themos-prostimoΑναδημοσίευση από το tvxs.gr

Θέμος Αναστασιάδης δεν κατέχει κανένα ακίνητο και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του έχει μόνον 200 ευρώ. Αυτό υποστήριξε και αυτό δέχθηκε το αρμόδιο δικαστήριο αλλά και το ελληνικό δημόσιο. Ετσι, ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» δεν πρόκειται να πληρώσει το πρόστιμο των 4.973.500 ευρώ που του είχε επιβληθεί για το μαύρο χρήμα ύψους 5 εκατ. ευρώ που είχε βρεθεί στους λογαριασμούς του.

Ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» δεν έχει ακίνητα, οι τραπεζικές καταθέσεις του είναι ελάχιστες έως μηδαμινές, ξεπληρώνει με δυσκολία δάνειο στο οποίο, παρά τη ρύθμιση, η δόση ξεπερνά τα τρία χιλιάρικα τον μήνα και τα μοναδικά πραγματικά εισοδήματά του με τα οποία συντηρούνται ο ίδιος, η σύζυγός του και τα τρία παιδιά τους είναι η συμμετοχή του σε μία μόνο εταιρεία (ΑΡΘΡΟΝ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ) μέσω της οποίας ασκεί την επαγγελματική του ιδιότητα.

Όπως αναφέρει το Documento,  αυτά υποστήριξε ενώπιον δικαστηρίου ο Θέμος Αναστασιάδης προκειμένου να αναστείλει προσωρινά την εκτέλεση της πράξης ταμειακής βεβαίωσης της ΙΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών, με την οποία βεβαιώθηκε σε βάρος του το χρέος των 4.973.500 ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο.

Πρόκειται για το αδήλωτο χρήμα που είχε καταθέσει σε δύο δόσεις τον Ιούλιο του 2007 στην ΒΝΒ Baribas και το οποίο του καταλόγισε οριστικά και αμετάκλητα τον περασμένο Απρίλιο η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ). Μάλιστα το αρμόδιο δικαστήριο (Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας), λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που προσκόμισε ο Θ. Αναστασιάδης, του παραχώρησε την αναστολή, κάνοντας εν μέρει δεκτή την αίτησή του (απόφαση 1449/2017) μέχρι τη δημοσίευση οριστικής απόφασης (επί ανακοπής του).

Το θιγόμενο ελληνικό δημόσιο, που παρέστη στη δίκη, δεν έφερε καμία αντίρρηση για τα στοιχεία τα οποία προσκόμισε ο Θέμος Αναστασιάδης, προκειμένου να καταδείξει ότι βρίσκεται σε αδυναμία εξόφλησης, ακόμη κι αν το ποσόν καταμεριστεί σε 12 ή και σε 24 δόσεις, καθώς το χρέος του εμφανίζεται να είναι σχεδόν εικοσαπλάσιο από τα ετήσια εισοδήματά του.

«Το δημόσιο δεν αντιλέγει» αναφέρει στην απόφασή του το δικαστήριο, το οποίο ωστόσο μεταθέτει την ευθύνη στο επόμενο δικαστήριο τονίζοντας: «Η διερεύνηση της βασιμότητας των στοιχείων προϋποθέτει ενδελεχή έρευνα και εκτίμησή τους που ανήκει στην κρίση του Δικαστηρίου της κύριας δίκης της ανακοπής, καθώς η διαδικασία αναστολής εκτέλεσης έχει επείγοντα χαρακτήρα».

Ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» κατέχει και μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία που εκδίδει την ομώνυμη εφημερίδα. Ομως αυτό έχει δοθεί στις τράπεζες ως εγγύηση για δάνεια που έχουν πάρει είτε ο ίδιος είτε το νομικό πρόσωπο που εκδίδει την εφημερίδα. Συνεπώς το δημόσιο δεν μπορεί να το κατάσχει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *