Αύριο θα δείξει ποιοί μέτοχοι του Mega βάζουν λουκέτο στο κανάλι

mauro-sta-kanalia-1300Την Τρίτη στο ΕΣΡ η τελευταία ευκαιρία για το Mega

Εάν εκδηλωθεί πρόθεση μετατροπής του προφιλ σε «ψυχαγωγικό»

Tης Αγγέλας Νταρζάνου στην “Αυγή”

Τη δυνατότητα να συνεχίσει να εκπέμπει, με το σημερινό «ψυχαγωγικό» πρόγραμμα, για ακόμη μερικούς μήνες, μπορεί να δώσει στο Mega το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Είναι στο χέρι των μετόχων και της διοίκησης να παραμείνουν «στον αέρα» για ένα διάστημα εάν θελήσουν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίνεται υπό τον όρο να προχωρήσουν στη δημιουργία του «ψυχαγωγικού Mega».

Την ερχόμενη Τρίτη, το ΕΣΡ έχει καλέσει σε συνάντηση τα κανάλια που συνεχίζουν να εκπέμπουν σήμα ενώ δεν λαμβάνουν μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Πρόκειται για το Mega, το Μακεδονία TV συμφερόντων Κυριακού και το ΑΡΤ TV του Γ. Καρατζαφέρη. Τα εν λόγω κανάλια θα πρέπει σύμφωνα με τον νόμο (4496/2017, αρ.14Α, εδ.1) να διακόψουν τη λειτουργία τους, καθώς δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για άδεια, συνεπώς η λειτουργία τους θα είναι παράνομη όταν εκδοθούν οι άδειες. Ο ίδιος νόμος προβλέπει ότι η λειτουργία των καναλιών διακόπτεται με απόφαση του ΕΣΡ που κοινοποιείται στην ΕΕΤΤ και την Digea εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση της Προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών.

Η προθεσμία για τη διακοπή του σήματος λήγει στις 27 Φεβρουαρίου. Έως τότε το ΕΣΡ, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να δώσει περιθώριο στο Mega να εκδηλώσει έγκυρα την πρόθεσή του να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις «θεματικές άδειες» που θα προκηρυχθεί εντός των επόμενων μηνών, έτσι ώστε με μια… γενναιόδωρη ερμηνεία του νόμου να επιτρέψει τη συνέχιση της λειτουργίας του στον βαθμό που θα μετατραπεί σε «θεματικό κανάλι».

Η δυνατότητα μπορεί να δοθεί στην περίπτωση που οι εκπρόσωποι του Mega την Τρίτη εμφανίσουν το σχέδιό τους και πείσουν για τις προθέσεις τους. Διότι, ως γνωστόν, κανείς δεν σώζεται με το ζόρι!

Όσο για τα άλλα δύο κανάλια, η ίδια μεταχείριση μπορεί να επιφυλαχθεί για το ΑΡΤ TV του Γ. Καρατζαφέρη, ενώ το Μακεδονία TV είναι καλυμμένο, καθώς έχει προχωρήσει σε αλλαγή φυσιογνωμίας στο παρελθόν, χαρακτηρίζοντας το προφίλ του ως ψυχαγωγικό όσο είχε περιθώριο από τον νόμο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *