Εισαγγελέας για τα δεδουλευμένα στο Mega

μοτοροιλ-μεγκαΤην αντίδραση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, προκάλεσε η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), που κάνει λόγο για «εμπαιγμό» των εργαζόμενων στο τηλεοπτικό κανάλι του Mega. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αναφορικά με τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων, καθώς και τις ασφαλιστικές τους εισφορές., αναθέτοντας την έρευνα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Σίλια Αρβανίτη.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για την χθεσινή ανακοίνωση της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ A.E.», στην οποία αναφέρεται ότι: «εξήντλησε όλες τις ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει κάτω από τις προαναφερόμενες πολύ δύσκολες συνθήκες» και ότι «θα προχωρήσει από εδώ και πέρα με βάση τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία». Η ανακοίνωση προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση καθώς οι συνάδελφοι διαπίστωσαν ότι στην πραγματικότητα εμπαίζονται όλους αυτούς τους μήνες.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι δήλωναν, δήθεν, ότι προσπαθούσαν να πετύχουν την εξυγίανση της εταιρείας και να διασώσουν τη λειτουργία του σταθμού και τις θέσεις εργασίας. Δίδονταν αφειδώς υποσχέσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, οι οποίοι κράτησαν τον σταθμό ζωντανό και ανταγωνιστικό, την ίδια ώρα που τα έσοδα κάλυπταν χρέη των μετόχων στις Τράπεζες, χωρίς κανένα όφελος για τους ίδιους. Όταν έφθασαν σε συμφωνία με τις Τράπεζες, κατά τη δήλωση των Τραπεζών ενώπιον του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη, όχι μόνο δεν προσήλθαν για την υπογραφή της συμφωνίας, αλλά εγκατέλειψαν στην κυριολεξία το MEGA και τους εργαζόμενους στην τύχη τους, με μία και μόνη ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, οι μέτοχοι – μέσω του Δ.Σ. της εταιρείας – επιχειρούν να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και τελικά στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, και με αυτόν τον τρόπο θεωρούν ότι απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους.

Αναρωτιόμαστε, τι νόημα είχαν άραγε οι συναντήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων με τους μετόχους, οι οποίοι τους διαβεβαίωναν για το σταθερό τους ενδιαφέρον να διασώσουν τις θέσεις εργασίας και τη συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού;Πώς συμβιβάζονται όλες αυτές οι υποσχέσεις με τη δήλωση ότι προτίθενται να καταβάλουν μόλις 750.000 € για μισθοδοσία ενώ τα υπόλοιπα ζητούν να καταβληθούν από τις Τράπεζες;

Οι εργαζόμενοι, μετά τον αγώνα που έδωσαν, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, δεν αξίζουν τέτοιας τύχης και δεν πρόκειται να την δεχθούν. Κράτησαν όρθιο το MEGA χωρίς κανένα προσωπικό όφελος και πίστεψαν σε όσα τους υπόσχονταν, θεωρώντας ότι οι υποσχέσεις θα γίνουν πράξεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί για τελευταία φορά τους μετόχους, τις Τράπεζες και την κυβέρνηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να καταβάλουν τα οφειλόμενα 17 μηνών στους εργαζόμενους και με καλή θέληση να επιλύσουν το πρόβλημα. Ας σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on StumbleUpon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *