Υποχώρηση του ΚΚΕ από τον κυριακάτικο Τύπο, αναστέλλει την έκδοση του Ριζοσπάστη!

αναστολήΡιζοσπάστηΓια πρώτη φορά στην 100ετή παρουσία του ΚΚΕ, αναστέλλεται έκδοση του Ριζοσπάστη σε καιρό ειρήνης. Στην 99χρονη πολυκύμαντη ιστορία του κομμουνιστικού κόμματος η εφημερίδα του ΚΚΕ, το όργανο της Κ.Ε, η φωνή του σταμάτησε να κυκλοφορεί εξαιτίας διώξεων, απαγορεύσεων, χούντας και εξοριών. Ακόμη και τα δύσκολα χρόνια του άγριου κυνηγητού των Κομμουνιστών ο Ριζοσπάστης κυκλοφορούσε με κάθε τρόπο και μέσο. Μετά από 99 χρόνια το ίδιο το ΚΚΕ αναστέλλει την κυριακάτικη έκδοση του “Ριζοσπάστη” με επιχείρημα την “αναβάθμιση της ύλης και της ποιότητας του”!

Όπως διαβάζουμε στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη, η αναστολή έκδοσης γίνεται ήδη από αυτή την εβδομάδα καθώς, όπως γράφει, ” το Σάββατο 9 Δεκέμβρη, ανοίγει μια νέα σελίδα

για τον «Ριζοσπάστη». Η ύλη που φιλοξενείται στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» ενισχυμένη, με περισσότερες σελίδες, εντάσσεται στη νέα έκδοση που θα κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο<
Ενας πιο ενισχυμένος «Ριζοσπάστης», καλύτερο εφόδιο στις μάχες που δίνει το Κόμμα”.

Η νέα έκδοση θα έχει 40 σελίδες, ενώ στόχος είναι “η άνοδος της κυκλοφορίας και της αξιοποίησης της εφημερίδας”. Η διακίνησή της από τα μέλη του Κόμματος θα γίνεται πλέον από το Σάββατο ως την Κυριακή.

Πρακτικά με την απόφαση αυτή το ΚΚΕ αποσύρεται από την παρέμβαση της εφημερίδας στο κοινό της Κυριακής και επιβεβαιώνει τη στροφή του Ριζοσπάστη από εφημερίδα για όλους, σε έντυπο μόνο για τα μέλη του κόμματος. Επιλογή που ενισχύεται και από το λιγοστό πλέον προσωπικό που διαθέτει η εφημερίδα μετά τις δεκάδεων των απολύσεων τα προηγούμενα χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *