Η διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει(το 2016) πως οι εξωτερικοί συνεργάτες δεν υποχρεούνται σε καθημερινή παρουσία!

Χωρίς τίτλο 2Σχετικά με την έντονη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα κεντρικά της Αθήνας, τη διεύθυνση των Περιφερειακών σταθμών και την περιφερειακή ΕΡΤ Ιωαννίνων μετά την εντολή να παραβρίσκονται οι δημοσιογράφοι-εξωτερικοί συνεργάτες στο κτήριο και να …χτυπάνε κάρτα, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Αργύρης της ΕΡΤ Ιωαννίνων με σύμβαση εξωτερικού συνεργάτη στην ΕΡΤ και πριν το λουκέτο στην κρατική τηλεόραση, έστειλε στο blog την επίσημη απάντηση της διοίκησης της στο ΣΕΠΕ όταν διενήργησε ελέγχους για το προσωπικό της εταιρείας.

Το έγγραφο προς τον ΣΕΠΕ έχει την υπογραφή του γενικού διευθυντή διοικητικών υπηρεσιών Ε. Λουριδά (φωτογραφίες) και σημειώνει το αυτονόητο για τους εργαζόμενους δημοσιογράφος της ΕΡΤ με σύμβαση απασχόλησης εξωτερικού συνεργάτη. Ότι σύμφωνα με τη σύμβαση τους οι εργαζόμενοι αυτοί δεν υποχρεούνται να έχουν παρουσία στο κτήριο της ΕΡΤ στα Ιωάννινα.

Θα ήταν κατανοητό στην κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην ΕΡΤ αν η διοίκηση προωθούσε τηναλλαγή

σεπε-2

 

 της σύμβασης εργασίας. Τότε θα όφειλε να κάνει

διαπραγματεύσεις με την ΕΣΗΕΑ και να απαιτήσει την αλλαγή των όρων εργασίας των εξωτερικών συντακτών. Στην περίπτωση αυτή δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δόθηκε εντολή από μια απλή διεύθυνση της ΕΡΤ και έτσι προκλήθηκε μείζον ζήτημα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *