Meg and Ega: 28 χρόνια Mega

μεγκαΣαν σήμερα το Mega θα γιόρταζε τα 28α γεννέθλια του. Βγήκε στον αέρα στις 20 Νοεμβρίου του 1989 από τους ισυχρούς τότε εκδότες, μετατράπηκε σε κυρίαρχο όργανο χειραγώγισης στην υπηρεσία των εκάστοτε κυβερνήσεων, στην ενημέρωση.Επέβαλε την ατζέντα του στην πολιτική σκηνή, αλλάζοντας τους κανόνες της πολιτικής ενημέρωσης, Κυριάρχησε στην τηλεοπτική ψυχαγωγία επί 20 και πλέον χρόνια. Ανέδειξε τις σειρές μυθοπλασίας και ορισμένες από τις πλέον ενδιαφέρουσες εκπομπές ψυχαγωγίας.
Υπέκυψε ωστόσο στα ριάλθτυ, ανάχθηκε σε όργανο της οικονομικής εξουσίας, συντάχθηκε με τα μνημόνια και την Ε.Ε, πήγε ενάντια στην κοινωνία. Και τελικά έχασε, οι μέτοχοι του δηλαδή, τη μάχη με την πολιτική εξουσία. Έρμαιο σήμερα των τραπεζών και των νέων μετόχων του, μπορεί να επανέλθει στον αέρα. Αλλά όχι ως Mega…

Το πάλαι ποτέ κραταιό κανάλι της τηλεοπτικής ενημέρωσης, κρατείται στον αέρα εξαιτίας των εργαζομένων του που θεώρησαν πως με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρουν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Πέτυχαν σίγουρα να κερδίζουν οι τράπεζες τις διαφημίσεις και χρόνο οι μέτοχοι για τη μεταξύ τους διαπραγμάτευση. Πρόσφεραν ανάσα σε μετόχους και δανειστές. Μακάρι να κερδίσουν τουλάχιστον τις θέσεις εργασίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *