Υπάρχει άλλη ΕΡΤ στα Χανιά;

ert-mayroΤο ερώτημα του τίτλου απευθύνεται στη διοίκηση της ΕΡΤ μετά τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό των εκπομπών των εθελοντών και αλληλέγγυων από την ΕΡΑ Χανίων. Παρά τις αντιδράσεις, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων πως οι εκπομπές θα επανέλθουν όταν θα λυθεί το θέμα της παρουσίας και δημοσιογράφου της κρατικής εταιρείας σε αυτές, παρά το γεγονός ότι σε άλλες περιφερειακές ΕΡΑ έχουν επανέλθει, στα Χανιά …φυσάει άλλος αέρας. Διαβάζοντας την ανακοίνωση των εκπομπών “αλληλέγγυων ακροατριών και ακροατών” μετά τη χθεσινή τους συνάντηση με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης της ΕΡΤ Χανίων, τα ερωτηματικά πληθαίνουν. Συμβαίνει κάτι άλλο στα Χανιά που η ΕΡΤ δεν θέλει να ομολογήσει; Έχει άλλος τον έλεγχο του “αέρα” και όχι το κέντρο της ΕΡΤ; 
Η ανακοίνωση τους
Οι εθελοντές παραγωγοί/αλληλέγγυοι της ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ, με δική μας πρωτοβουλία, συναντηθήκαμε με τον νέο προιστάμενο της διεύθυνσης της ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ, κύριο Γιάννη Κτιστάκη. Προκαλέσαμε αυτή τη συνάντηση προκειμένου να μας απαντήσει με ειλικρίνεια στα ερωτήματα που είχαμε θέσει ευθύς εξ’αρχής ως εργαζόμενοι-μη αμειβόμενοι-στην ΕΡΤ Χανίων μετά την αιφνιδιαστική διακοπή των εκπομπών μας. Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ειδοποίηση για αυτήν την διακοπή, παρά μόνο εκ των υστέρων και από τους τεχνικούς της ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ, αφού ο κύριος Κτιστάκης δεν είχε καν την ευθιξία και την εντιμότητα να μας ενημερώσει ο ίδιος με την φτηνή δικαιολογία ότι δεν είχε τα τηλέφωνα μας, την οποία επανέλαβε και σήμερα.
Δεν θεώρησε πρέπον να μας καλέσει ούτε σε μία ανθρώπινη συνάντηση ως εργαζόμενους της ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ -αν και άμισθους- αφού σύμφωνα με τον ορισμό της έννοιας της εργασίας που δίνουν τα μεγάλα έγκυρα λεξικά της κοινής νεοελληνικής γλώσσης αυτό ακριβώς είμαστε.
Ακόμα και σήμερα στην συνάντηση που είχαμε, για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με τον κύριο Κτιστάκη, δεν λάβαμε ουσιαστικές απαντήσεις, αλλά αόριστες και γραφειοκρατικίστικες δικαιολογίες. Ειλικρινά δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο από έναν άνθρωπο που κατέχει υψηλή θέση ευθύνης στην ‘’δημόσια’’ ραδιοφωνία, ούτε το απαξιωτικό ύφος του σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης.
Τα βασικά ερωτήματα μας έμειναν αναπάντητα και τα επαναλαμβάνουμε:
1) Γιατί διακόπηκαν εν μία νυκτί οι εκπομπές μας; 2) Γιατί ο Βόλος ξαναξεκίνησε μέσα σε δύο μέρες αυτές τις εκπομπές, υλοποιώντας ταχύτατα όλες τις σχετικές διαδικασίες; Εδώ επικρατεί άλλος Θεός ή μήπως ο κύριος Κτιστάκης ζει σε άλλο σύμπαν και δεν ενημερώνεται για τις τρέχουσες εξελίξεις στην ΕΡΤ Α.Ε.; 3) Γιατί η εκπομπή της κυρίας Μαρίας Κουτσιμπύρη <<ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ>> σταμάτησε να αναμεταδίδεται από την ΕΡΤ Χανίων, ενώ η ίδια είναι εργαζόμενη της ΕΡΤ στη Φωνή της Ελλάδας; Το αναφέρουμε αυτό για να απαντήσουμε και στο ασταθές καθ΄όλα επιχείρημα σας ότι ‘’κόπτεσθε’’ να αποκτήσει η ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ τοπικό χρώμα, όταν η εκπομπή της συγκεκριμένης εργαζόμενης της ΕΡΤ προέβαλλε και την κρητική παράδοση.
Και για να ορίσουμε και την έννοια του <τοπικού>> και της κρητικής παράδοσης, παράδοση δεν είναι κύριε Κτιστάκη μόνο η κρητική μουσική, είναι κάτι πολύ περισσότερο που φαίνεται να σας διαφεύγει. Είναι τα δεκάδες σχολεία της πόλης μας που πέρασαν από το στούντιο της ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ με τις δράσεις τους , ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, όσα απασχολούν την κοινωνία και ο εθελοντισμός σε όλα τα επίπεδα.
Περιμένουμε απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα ΑΜΕΣΑ αντί για απαντήσεις του τύπου ’’θα σας ενημερώσω όταν……’’. Μέχρι τότε το θέμα παραμένει ανοικτό! Οι παραγωγοί των εκπομπών αλληλέγγυων ακροατριών/ακροατών.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on StumbleUpon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *