H υποταγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη διαπλοκή

διαπλοκήΠίσω από τις Κάμερες από το ΠΡΙΝ της Κυριακής 

Όταν ικανοποιείς τις απαιτήσεις όσων άλλοτε χαρακτήριζες αδηφάγους διαπλεκόμενους”, τόσο αυτοί θα απαιτούν περισσότερα. Τελικά και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήταν αναμενόμενο, υπέκυψε πλήρως στην εκδοτική διαπλοκή. Το παράδειγμα του ΕΔΟΕΑΠ είναι αποκαλυπτικό. Μετά από ένα χρόνο συζητήσεων με τους καναλάρχες και αφού ο Νίκος Παππάς ηττήθηκε στις τηλεοπτικές άδειες, η κυβέρνηση ψήφισε την τροπολογία με την οποία επιβάλλει στις εταιρείες media εισφορά 2% επί του τζίρου.

Και αμέσως μετά, τρεις ώρες μετά την ψήφιση στη Βουλή, ο Νίκος Παππάς μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο φέρνουν άλλη τροπολογία στη Βουλή με την οποία μειώνουν τον Ειδικό Φόρο Τηλεόρασης από 20% στο 5%! Με απλά λόγια τους χαρίζουν 15% φόρο επειδή πλέον έχουν ανάγκη τους καναλάρχες και τους διαπλεκόμενους μιντιάρχες.

Η συνέχεια θα δοθεί με την φορολογική ενίσχυση των εκδοτών των εφημερίδων, κάτι που ήδη προανήγγελλε ο Νίκος Παππάς στη Θεσσαλονίκη σε συνάντηση του με συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΜΘ. Και είναι τραγική ειρωνεία που η δήλωση αυτή έγινε στη Θεσσαλονίκη όπου ανεστάλη η έκδοση και της τελευταίας τοπικής εφημερίδας, της «Μακεδονίας» που χρωστάει 15 μισθούς στους εργαζόμενους.

Η υποταγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη διαπλοκή των καναλαρχών και λοιπών εκδοτών γίνεται πλέον με γοργά βήματα ενώ στηρίζεται με μανία από μια ιδιαίτερη γραφειοκρατική κάστα συνδικαλιστών που λειτουργεί ως εμπροσθοφυλακή της, όντας διατηρώντας άριστες σχέσεις με το μπλοκ των εργοδοτών.

Οι μιντιάρχες έχουν κι άλλες απαιτήσεις και ήδη έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας ενάντια στο νόμο τηλεοπτικής αδειοδότησης. Το σχέδιο τους είναι σαφές. Θέλουν το πολύ 200 εργαζόμενους ανά τηλεοπτικό σταθμό και να μην πληρώσουν για τις άδειες. Ήδη πάντως δημιουργούν θυγατρικές εταιρείες παραγωγής για να μεταφέρουν τους εργαζόμενους τους. Τους οποίους μετά χρησιμοποιούν στα κανάλια τους ως απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Όπως έγινε την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια της στάσης εργασίας της Ένωσης Τεχνικών για το Mega. Την απεργία έσπασαν ως συνήθως ο ΣΚΑΙ αλλά και το Star που έβαλε να βγάλουν πρόγραμμα οι τεχνικοί τη θυγατρικής εταιρείας του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *