Και η Συσπείρωση ενάντια στα (προεκλογικά) παιχνίδια στον ΕΔΟΕΑΠ

ΕΔΟΕΑΠ-2«Όχι παιχνίδια με τον ΕΔΟΕΑΠ» –

Ανακοίνωση της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος

Σχετικά με τον θόρυβο και την πυροδότηση της αγωνίας των ασφαλισμένων για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ, η Συσπείρωση οφείλει να υπογραμμίσει τα εξής:

α. Ο ΕΔΟΕΑΠ όπως και όλοι οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, μετά τις διαδοχικές αφαιμάξεις των αποθεματικών του (με κορυφαία «πράξη» τη ληστεία με το PSI), έχει περιέλθει σε δεινή θέση. Τα σωματεία μας σε συνεργασία με τη διοίκηση του Οργανισμού οφείλουν να διεκδικήσουν μαχητικά λύσεις αποκατάστασης που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του.

β. Το πρόβλημα είναι επείγον και απαιτεί δράσεις και παρεμβάσεις, κανείς όμως δεν πρέπει να παίζει με τις αγωνίες όλων των ασφαλισμένων, και κυρίως των απόμαχων της εργασίας, ψελλίζοντας ή υπαινισσόμενος λέξεις όπως «χρεωκοπία» ή «κατάρρευση».

Τα υπάρχοντα αποθεματικά του Οργανισμού δίνουν τα χρονικά περιθώρια για την αντοχή του μέχρι να αποδώσουν οι λύσεις που οφείλουμε όλοι μαζί να επιβάλουμε αμέσως.

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος καλεί όλους τους υπεύθυνους και ειδικά τους εκλεγμένους των Ενώσεων στο Ταμείο να ολοκληρώσουν το έργο τους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια για προφανείς προεκλογικές (μήπως και πολιτικές;) σκοπιμότητες.

Σε κάθε περίπτωση τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να παιχτούν στα ζάρια οι κατακτήσεις μας στο κρίσιμο ζήτημα της ασφάλισης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *