Πλήρης υποταγή στους καναλάρχες, μειώνει και τον Ειδικό Φόρο TV

ειδικόςΦόρος-φωτοΠριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στα τέσσερα για να ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις των καναλαρχών. Με το που έβαλε 2% εισφορά για τον ΕΔΟΕΑΠ στον ετήσιο τζίρο όλων των εταιρειών ΜΜΕ, τους χαρίζει 15%, μειώνοντας τον Ειδικό Φόρο από 20% που είναι σήμερα στο 5%!

Με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή λίγη ώρα πριν οι υπουργοί Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής Ε.Τσακαλώτος και Ν.Παππάς μειώνεται ο Ειδικός Φόρος Τηλεόρασης στο 5% για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τις συνδρομητικές εταιρείας Nova και Cosmote καθώς και για την ΕΡΤ. Τελικά μόνο μια χρονιά πήρε η κυβέρνηση τα 60 εκατ. ευρώ από τον Ειδικό Φόρο, τζάμπα οι μεγαλοστόμες δηλώσεις των υπουργών.

Η πλήρης υποταγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που επιταχύνεται με γοργούς ρυθμούς πλέον, επιβεβαιώνεται και από την πρόθεση να στηριχτούν και οι εκδότες των εφημερίδων. Ο Νίκος Παππάς του “έκλεισε” το μάτι με δηλώσεις του σήμερα στη Θεσσαλονίκη, αναγγέλλοντας πως θα δοθούν κίνητρα ενίσχυσης των εφημερίδων. Κι αυτό για να κατευνάσει τις αντιδράσεις των εκδοτών μέσω της ΕΙΗΕΑ που διαμαρτυρήθηκαν για το 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on StumbleUpon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *