Ρευστοποίηση του Κοινού ταμείου στην τράπεζας Ελλάδας για να πληρωθούν οι …πελάτες ΕΔΟΕΑΠ!

Σε παραλήλημα χαράς και ευφορίας της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για τη “νίκη” μετατροπής του ΕΔΟΕΑΠ σε ένα “μεγάλο υπερταμείο”, έπρεπε άμεσα

εδοεαπ-3

να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις που έδωσε σε συνταξιούχους για να ψηφίσουν οπωσδήποτε “Ναι” στις καταστατικές αλλαγές. Και επειδή λεφτά δεν υπάρχουν και ούτε πρόκειται να έρθουν πριν τον Γενάρη του 2018 κι αυτά θα είναι από τις εισφορές των εργαζομένων ή από το υπουργείο Εργασίας, η ίδια πλειοψηφία αποφάσισε σήμερα να τελειώσει το “Κοινό κεφάλαιο”, τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ(του παλιού καλού ΕΔΟΕΑΠ) στο ποσό των 5 εκατ. ευρώ. Για να πληρωθούν, λέει, συντάξεις και μέρος του εφάπαξ σε όσους προφανώς το υποσχέθηκαν (για το Ναι που ψήφισαν).

Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ με επικεφαλής τον Νίκο Καρούτζο που όπως μαθαίνουμε βρίζει σκαιότατα τους διαφωνούντες και καταγγέλοντες την πολιτική τους, εσπευσμένα έθεσε θέμα στο ΔΣ του ταμείου σήμερα να ρευστοποιηθεί το Κοινό κεφάλαιο που διατηρεί ο ΕΔΟΕΑΠ στην Τράπεζα Ελλάδας. Ενέργεια που όταν έκανε η πρώην πρόεδρος του ταμείου Ελένη Σπανοπούλου προκάλεσε σεισμό αντιδράσεων! Το δε “Κοινό κεφάλαιο” σύμφωνα με την Τράπεζα Ελλάδας είναι κάτι παραπάνω από 5 εκατ. ευρώ!

Την παραπάνω πρόταση δεν ψήφισε το μέλος της αντιπολίτευσης Πόπη Χριστοδουλίδου δηλώνοντας πως τα χρήματα αυτά δεν είναι δικά τους για να …φαγωθούν με αυτό τον τρόπο. Έκανε πολύ συγκεκριμένη πρόταση για το που θα βρεθούν τα χρήματα, να τα πάρει άμεσα το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ από το υπουργείο Εργασίας το οποίο και σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα, θα αποδώσει στον ΕΔΟΕΑΠ το μέρος των 70 εκατ. ευρώ εισπραχθέντων από αγγελιόσημο ως τον Οκτώβριο του 2016. Ποσό που κατά πληροφορίες φθάνει τα 14 εκα. ευρώ.

Ο Ν. Καρούτζος όμως και η παρέα του βιάζεται να ικανοποιήσει τους …πελάτες του. Για αυτό αποφασίζει να ρευστοποιήσει και τα τελευταία αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ, απόλυτα σίγουρος πως πλέον με την πλειοψηφία όσων ψήφισαν την πρόταση του, θα γίνει ο πρόεδρος ενός υπερταμείου με 45.000 ασφαλισμένους. Όσο για τον κόπο χιλιάδων δημοσιογράφων πρώην μετόχων ενός πρώην εύρρωστου ταμείου υγείας, χάθηκε στις επιλογές και τις ενέργειες όσων έπαιξαν στις πλάτες τους. Με την ψήφο τους βέβαια, επειδή δεν θέλουν να ενημερώνονται και κυρίως να αγωνίζονται…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *