Χρωστάει εκατομμύρια ως εκδότρια αλλά η διοίκηση ΕΔΟΕΑΠ της δίνει εφάπαξ ως δημοσιογράφο!

EXPRESS-280515 Το θράσος των εκδοτών ξεπερνάει τα όρια επειδή ορισμένοι τους το επιτρέπουν. Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, σύμφωνα με καταγγελίες ασφαλισμένων, κατά πλειοψηφία αποφάσισε να χορηγήσει στην εκδότρια της Εξπρές Αλίνα Καλοφωλιά το εφάπαξ της ποσού 77 χιλιάδες ευρώ και την επικουρική της σύνταξη. Διαφώνησαν προς τιμή τους μόνο ο Σ. Καϊταφτσής και η Π.Χριστοδουλίδου επιμένοντας πως η Α. Καλοφωλιά ήταν αυτή που ως εκπρόσωπος της εκδοτικής εταιρείας της Εξπρές διαπραγματευόταν με την προηγούμενη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ τη ρύθμιση του χρέους ύψους 5 εκατ. ευρώ! Η εφημερίδα που ο όμιλος Καλοφωλιά βούλιαξε με πτώχευση αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους χρωστάει στον ΕΔΟΕΑΠ που δεν πρόκειται να πάρει πίσω αυτά τα χρέη, περισσότερα από 4,2 εκατ. ευρώ! Η Α. Καλοφωλιά μαζί με τους Γ. Κύρτσο, Γ. Τράγκα και Γ. Κουρή ήταν οι εκδότες που αποκλείστηκαν το 2011 από τη χορήγηση επικούρισης από την τότε διοίκηση του ταμείου για δυο λόγους. Πρώτον χρωστούσαν ως εκδότες εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο απο παρακράτιση των εισφορών των εργαζομένων τους και δεύτερον είχαν απλήρωτους τους εργαζόμενους τους.

Η εκδότρια Α. Καλοφωλιά με επιχείρημα ότι είναι “μη εκτελεστικό μέλος” του ΔΣ της εκδοτικής εταιρείας του πατέρα της και παρόλο που αυτή εκπροσωπούσε την εταιρεία στον ίδιο τον ΕΔΟΕΑΠ και την ΕΣΗΕΑ, κατέθεσε μήνυση κατά όλων των διοικήσεων του ταμείου με την κατηγορία ότι της “υπεξαίρεσαν” τη σύνταξη. Ζητάει την καταδίκη όλων των ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Πριν 20 μέρες ενεργοποίησε τη μήνυση που είχε καταθέσει αν και το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ είχε λάβει ήδη την απόφαση να της χορηγήσει το εφάπαξ.

Η Α. Καλοφωλιά, θυμίζουμε διαγράφηκε το 2014 από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επειδή ακριβώς ως εκδότρια στρεφόταν ενάντια στους απλήρωτους δημοσιογράφους της εφημερίδας που την περίοδο εκείνη βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις. Το 2015 το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό ανέτερεψε την απόφαση του πρωτοβάθμιου συμβουλίου κρίνοντας πως η εκδότρια είναι “συνάδελφος”!

Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ με τις δυο μόνο εξαιρέσεις, δημιουργεί προηγούμενο πλέον και για τους άλλους 3 εκδότες οι οποίοι είχαν αποδεχθεί την απόφαση του ταμείου καθώς ανήκουν σε αυτούς που δεν πληρώνουν εισφορές. Όπως και η Εξπρές εξάλλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *