Δεν καλύπτει η Digea το 60% της Λέσβου!

λέσβοςΜέσα από μια επιστολή του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού έγινε γνωστό πως το νησί της Λέσβου έχει ψηφιακή τηλεόραση μόλις στο 40%! Ο δήμαρχος έστειλε την επιστολή στην ηγεσία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και συγκεκριμένα στον αντιπρόεδρο της Νίκο Παπαουλάκη, λέγοντας του πως δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί η «εντολή» της αρχής και να κλείσουν «εντός 3 ημερών» οι αναλογικοί και ψηφιακοί πομποί της τηλεόρασης του δήμου.

Ο λόγος της άρνησης αυτής είναι, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ότι «η κάλυψη ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος της Digea δεν φτάνει ούτε το 40% της επικράτειας της Λέσβου και σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει το 95% που αναφέρετε στην επιστολή σας. Πάνω από το 60% των κατοίκων του νησιού βρίσκονται αυτή τη στιγμή χωρίς τηλεοπτικό σήμα.
O δήμαρχος ζητά την κατανόηση της ΕΕΤΤ για το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να κατεβάσουν το σήμα των αναμεταδοτών γιατί έτσι «θα σταματήσει εντελώς η εκπομπή σήματος σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, χωρίς να διαφαίνεται πότε και αν θα τοποθετηθούν από την DIGEA συμπληρωματικοί αναμεταδότες για την επέκταση του δικτύου της».
Αναφέρει ακόμη πως ο δήμος Λέσβου θα ζητήσει από τη Digea να εντάξει συγκεκριμένες περιοχές στον ψηφιακό χάρτη, ώστε το νησί να έχει τηλεόραση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *