Μια κατάληψη είπαμε να γίνει στης Αχτσιόγλου και σήμερα δίνουν το δάνειο στον ΕΔΟΕΑΠ!

edoeap1-300x225Μην ακούσω άλλη φορά πως οι κινητοποιήσεις δεν αλλάζουν την κατάσταση. Εδώ χθές 1.200 άνθρωποι, μέλη του ΕΔΟΕΑΠ απαίτησαν άμεσα, εδώ και τώρα, απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας και οι συνδικαλιστές ενημερώθηκαν “αρμοδίως” πως το δάνειο του ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ θα …εκταμιευθεί! Κι όμως σύμφωνα με πληροφορίες του blog υπάρχει σημερινή ενημέρωση πως από το υπουργείο Εργασίας λένε τώρα (!) ότι η πάρεδρος δεν έχει αρμοδιότητα να υπογράψει για το δάνειο! Που το στηρίζουν; Όπου στήριζαν κι όλα τα προηγούμενα, πουθενά αφού δεν υπάρχει οτιδήποτε γραπτό. Μόλις όμως ακούστηκε η πρόταση για κατάληψη του γραφείου της υπουργού Εργασίας, φοβήθηκαν τους εργαζόμενους δημοσιογράφους κι άλλαξαν ρότα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες υπήρξε παρέμβαση Τσίπρα και Παππά οι οποίοι ειδικά αυτό το διάστημα δεν θέλουν επ΄ουδενί τους δημοσιογράφους στο δρόμο. Ανακάλυψαν λοιπόν ξαφνικά ότι μόνο το δημόσιο έχει λόγο για το δάνειο κι άρα μπορεί να εκταμιευθεί.

Σε λίγο συνεδριάζουν οι ενώσεις ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ. Γιατί βέβαια η πρόταση να ληφθεί απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις δεν αφορά το δάνειο αλλά τη θεσμική κατοχύρωση πόρου για τον ΕΔΟΕΑΠ και εργοδοτικών εισφορών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *