Τέσσερις φορές καταδικάστηκε ο εκδότης και ακόμη είναι ελεύθερος!

Φωτογραφία του Θράσος Αβραάμ.Από τον Θράσο Αβραάμ, προέδρου του ΣΕΜΜΕΛ

Με την κατηγορία της απάτης σε βάρος του δημοσίου δικάζεται αύριο Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 ο πρώην εκδότης της εφημερίδας ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ και νυν εκδότης του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ του Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Κονδυλούδης. Ο ίδιος στις 25 Φεβρουαρίου 2010 έβαλε αιφνιδιαστικά λουκέτο στην εφημερίδα ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ αφήνοντας χωρίς δουλειά μέσα σε μια νύχτα 20 εργαζόμενους, διοικητικούς, τεχνικούς και δημοσιογράφους και ενώ η επιχείρηση του σύμφωνα με το δελτίο τύπου που τότε είχε εκδώσει ήταν απόλυτα υγιής και βιώσιμη από οικονομικής πλευράς. Ο εκδότης Γ. Κονδυλούδης λίγους μήνες μετά το κλείσιμο των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ ξεκίνησε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα εκδίδοντας την εφημερίδα ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με άλλο προσωπικό.

 Από την πρώτη μέρα του κλεισίματος της εφημερίδας ο εκδότης Κονδυλούδης ξεκίνησε μια εκστρατεία συκοφαντικής επίθεσης εναντίον τόσο των απολυμένων όσο και του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου, όπου με ύβρεις και ψευδείς μηνύσεις προσπάθησε να πείσει, ανεπιτυχώς βέβαια, την τοπική κοινωνία της Λέσβου ότι οι εργαζόμενοι έκλεισαν την επιχείρηση του. Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο αθωώθηκαν απ αυτές τις μηνύσεις και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό. 

Αντιθέτως ο εκδότης Κονδυλούδης έχει καταδικαστεί επανειλημμένως και αμετάκλητα από τα ποινικά δικαστήρια για σωρεία παράνομων πράξεων και ενεργειών. Τον Μάρτιο του 2011 καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση για γιατί δεν πλήρωνε τις νόμιμες αποδοχές σε δημοσιογράφο. Τον Απρίλιο του 2011 σε 1 χρόνο φυλάκιση για επίμονη άρνηση μαρτυρίας. Τον Σεπτέμβριο του 2012 σε 9 μήνες φυλάκιση γιατί δεν πλήρωνε τις νόμιμες αποδοχές στις πέντε εργαζόμενες τεχνικούς. Τον Απρίλιο του 2013 σε 6 μήνες φυλάκιση για προσπάθεια εξαναγκασμού σε παραίτηση της προέδρου του ΣΕΜΜΕΛ. Στις 6 Νοεμβρίου 2014 σε 18 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου κατά συρροή και κατ εξακολούθηση μετά από ψεύτικα δημοσιεύματα που έκανε εναντίον πρώην εργαζομένων του.
Παρά λοιπόν τις καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του όχι μόνο κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος αλλά αρνείται, μέχρι σήμερα, πεισματικά να καταβάλει στους απολυμένους των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ τις νόμιμες αποζημιώσεις , μισθολογικές διαφορές και υπερωρίες που έχουν κερδίσει στα αστικά δικαστήρια. Παράλληλα ο ίδιος διατηρώντας πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια συνεχίζει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στη Λέσβο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *