Ενδιαφέρονται πιο πολύ για ΝΕΡΙΤ παρά για την ελεύθερη ΕΡΤ;

ερτ-τσίπραςσχόλιο από τις “Τυπολογίες”

<<Tο μεγαλύτερο βάρος πέφτει στα πρόσωπα βρίσκονται μέσα στη ΝΕΡΙΤ
και όχι για εκείνους που αγωνίζονται εδώ και 20 μήνες
για την επιστροφή της ΕΡΤ>>.

Η αντίστροφη μέτρηση μέχρι τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έχει ξεκινήσει. Η ελπίδα είναι πως θα φτάσουμε στο σημείο της εξαγγελίας περί επαναλειτουργίας και επανασύστασης της ΕΡΤ. Μέχρι τότε υπάρχει αγωνία, αλλά και εκνευρισμός. Με όλα τα μέτωπα ανοιχτά στην Ευρώπη, οι αποφάσεις πρέπει να είναι στέρεες , να δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και να καλύπτουν τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Της επαναφοράς των απολυμένων της ΕΡΤ και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον τομέα των Μέσων Ενημέρωσης. Η νέα ΕΡΤ, πρέπει να είναι ο πυλώνας ανάπτυξης.
Τις τελευταίες ώρες δίνεται η εντύπωση , από την πορεία των επιμέρους συζητήσεων που γίνονται για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, πως το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στα πρόσωπα βρίσκονται μέσα στη ΝΕΡΙΤ και όχι για εκείνους που αγωνίζονται εδώ και 20 μήνες για την επιστροφή της ΕΡΤ. Ακούγονται διάφορες ιδέες που είναι πραγματικά στο κενό και πάλι υπάρχει ο φόβος “να χαθούν όλοι μαζί στη μετάφραση”!
Το πρώτο ζητούμενο είναι η συγκρότηση μιας ομάδας “ειδικών” με τεχνογνωσία στη διοίκηση της ΕΡΤ που θα έχουν το δύσκολο έργο της άμεσης επαναλειτουργίας του φορέα, αλλά και τη δημιουργίας των προϋποθέσεων, ώστε σε μέγιστο διάστημα 6 μηνών, ένας νέος νόμος να την επαναπροσδιορίζει. Η ομάδα αυτή θα αναλάβει να εξομαλύνει τις σχέσεις εντός της εταιρείας, αναγνωρίζοντας τον αγώνα των απολύμενων και το δικαίωμα των υπολοίπων της παραμονής στην εργασία. Πριν γίνει η σφαγή στην ΕΡΤ, υπήρξαν πρόσωπα που κατάφεραν να επαναφέρουν σε ουσιαστική λειτουργία στην εταιρεία, να κάνουν περικοπές στη σπατάλη, να παρουσιάσουν κερδοφορία και να φτάσουν στο σημείο η ΝΕΤ να είναι τη νύχτα των εκλογών του Μαϊου του 2012, το πρώτο κανάλι σε τηλεθέαση. Η προσωρινή διοίκηση θα είναι εκείνη που θα φέρει το βάρος του μετασχηματισμού της ΕΡΤ.
Όσο χάνεται χρόνος, δημιουργούνται προσδοκίες σε όσους συνέβαλαν στο μαύρο. Όσο η ΕΡΤ δεν εκπέμπει, η Ελλάδα δεν έχει φωνή εντός και εκτός χώρας.
Υπάρχουν άνθρωποι της ΕΡΤ που μέσα σε 20 λεπτά μπορούν να ξαναδώσουν το ραδιοτηλεοπτικό σήμα πίσω στους Έλληνες πολίτες.
Αυτό που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε είναι πως υπήρξε παλλαϊκή υποστήριξη στο Ραδιομέγαρο ενάντια στο μαύρο. Πως υπήρξαν άνθρωποι που έδωσαν και την ψυχή τους και τη ζωή τους για την ΕΡΤ. Να μην πάει η θυσία χαμένη.
Η ΕΡΤ να ανοίξει και να είναι μια μέρα γιορτής!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *