Εθελοντική εργασία αντί σύμβασης στον Αθήνα 9,84

984Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βρίσκονται στο δρόμο. Τα σκουπίδια έχουν σκεπάσει την πόλη, η απόδειξη πως οι συμβασιούχοι καλύπτουν τις περίφημες πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων. Η κυβέρνηση δεν λέει λέξη γιατί ακολουθεί τις εντολές των επικυρίαρχων της Ε.Ε. Τηρουμένων των αναλογιών το ίδιο φαινόμενο και στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ειδικά στον Αθήνα 9,84 όπου έχουν απομείνει περί τους 40 συμβασιούχους. Από αυτούς, αν εξαιρέσει κάποιος συμβούλους και εκπομπάρχες που πληρώνονται και από τις χορηγίες των τραπεζών, η πλειονότητα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Από Δευτέρα δεν έχουν δουλειά. Τους ενημέρωσαν πως δεν έχει δοθεί πράσινο φώς για την ανανέωση των συμβάσεων τους. Κι όποιος θέλει να δουλέψει, να υπογράψει πως είναι …εθελοντής!

Τους συμβασιούχους, σύμφωνα με πληροφορίες,  ενημέρωσε η πρόεδρος του σταθμού και η διεύθυνση, υποστηρίζοντας πως δεν μπορούν να συνεχίσουν να απασχολούν τους συμβασιούχους γιατί φοβούνται την πιθανή είσοδο της Επιθεώρησης Εργασίας. Υπήρχε όμως κατά αυτούς, τρόπος να συνεχίσουν να προσφέρουν εργασία στον “Αθήνα 9,84”. Αρκεί να υπέγραφαν μια βεβαίωση πως εργάζονται “εθελοντικά” στο σταθμό, οπότε η διοίκηση και η διεύθυνση απαλάσσονται των ευθυνών τους για την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία.

Οι περισσότεροι όπως είναι λογικό αποδέχθηκαν την πρόταση. Με την ελπίδα πως το πρόβλημα των συμβασιούχων θα επιλυθεί τον επόμενο μήνα και θα δοθεί το πράσινο φως για την ανανέωση του συμβάσεων τους. Μαθαίνουμε ωστόσο πως η διεύθυνση του Αθήνα 9,84 δεν αποδέχεται όλες τις δηλώσεις εθελοντικής εργασίας! Αφήνοντας έτσι κάποιους στην αγωνία αν τελικά απολύονται αφού δεν είναι …αρεστοί στους επικεφαλής για να δουλεύουν τζάμπα το επόμενο διάστημα.

Απίστευτες καταστάσεις στις οποίες ηγούνται δημοσιογράφοι μέλη ΕΣΗΕΑ σε διευθυντικές θέσεις.

2 comments for “Εθελοντική εργασία αντί σύμβασης στον Αθήνα 9,84

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *