Μαζεύουν χρόνια φυλάκισης οι Σκαναβής-Μπενέκος!

03_ergazomenoib_0Φυλάκιση 31 μηνών στους ιδιοκτήτες- νομίμους εκπροσώπους του «Επενδυτή» για τα δεδουλευμένα των πρώην εργαζομένων του!
Σε φυλάκιση 31 μηνών συνολικά καταδικάστηκαν οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας DBAS που εξέδιδε τον «Επενδυτή» για τη μη καταβολή δεδουλευμένων πολλών μηνών στους εργαζόμενους της εφημερίδας μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2013, οπότε οι ιδιοκτήτες της ανέστειλαν την έκδοσή της. Το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ενόχους την πρόεδρο της εταιρείας Ευαγγελία Κοπάτου (σύζυγο του Δ. Μπενέκου) και τον διευθύνοντα σύμβουλο Αλέξη Σκαναβή για μη καταβολή δεδουλευμένων σε 9 από τους συνολικά 42 εργαζόμενους της εφημερίδας «Επενδυτής» που είχαν καταθέσει σχετική μηνυτήρια αναφορά στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Σημειώνεται ότι επίκειται η εκδίκαση της ίδιας υπόθεσης και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, σε δυο αυτοτελείς ποινικές δίκες που, έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές με υπαιτιότητα των κατηγορουμένων, έχουν προγραμματιστεί για τις 27/6 και για τον Μάρτιο του 2018. Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των συνηγόρων των κατηγορουμένων περί «οικονομικής αδυναμίας της εταιρείας», ενώ δεν αποδέχθηκε και το αίτημα απαλλαγής της προέδρου της εταιρείας Ε. Κοπάτου, συζύγου συνιδιοκτήτη τη εφημερίδας Δ. Μπενέκου, με το επιχείρημα ότι ήταν απλώς… αχυράνθρωπος και ουδεμία σχέση είχε με τη διοίκηση της εταιρείας.
Φυσικά, η ποινή φυλάκισης 31 μηνών, με τριετή αναστολή, για καθέναν από τους δυο νόμιμους εκπροσώπους της εταιρείας έχει προς το παρόν μόνον συμβολική αξία για τους πρώην εργαζόμενους του «Επενδυτή», πολλοί από τους οποίους, έπειτα από 2,5 χρόνια επίσχεσης εργασίας και δικαστικών αγώνων, παραμένουν άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι. Οι πρώην εργαζόμενοι του «Επενδυτή» έχουν ήδη κερδίσει πρωτοδίκως αγωγή αναγνώρισης της επίσχεσής τους. Μάλιστα, σε μια εμβληματική απόφασή του δικαστήριο (Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας), αναγνώρισε ότι οι ιδιοκτήτες του «Επενδυτή» επιβάρυναν δολίως την οικονομική κατάσταση της εταιρείας με ομολογιακό δάνειο υπέρ των άλλων εταιρειών τους που εκδίδουν τον «Ελεύθερο Τύπο» και τον «Τύπο της Κυριακής». Και γι’ αυτόν τον λόγο, το δικαστήριο αναγνώρισε την εις ολόκληρον ευθύνη των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας (δηλαδή, ότι ευθύνονται με την προσωπική τους περιουσία τα μέλη του Δ.Σ. Ε. Κοπάτου- σύζυγος Μπενέκου-, Αλ. Σκαναβής και Ελ. Χατζηνικολή- σύζυγος Σκαναβή).
Η απόφαση αυτή έχει ήδη τελεσιδικήσει ως προς την εταιρεία DBAS, ενώ η έφεση των νομίμων εκπροσώπων της θα εκδικαστεί στις 17 Σεπτεμβρίου. Εάν η κατ’ έφεση απόφαση επιβεβαιώσει την πρωτόδικη, οι εκπρόσωποι-ιδιοκτήτες της εταιρείας θα ευθύνονται και με την προσωπική τους περιουσίας για οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προς τους 42 πρώην εργαζόμενους του «Επενδυτή» μόνο για τους 9 πρώτους μήνες της επίσχεσής τους. Και έπεται συνέχεια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *