Ζήτω η διαπλοκή που θα της πληρώσουμε και τα σπασμένα(δάνεια)

διαπλοκη-μμεΑπό τον Θράσο Αβραάμ στη σελίδα του στο fb

Είναι γνωστό ότι ο ΔΟΛρασε στον εφοπλιστή Μαρινάκη καθώς κατέθεσε το υψηλότερο τίμημα σε σύγκριση με τους άλλους «μνηστήρες». Αυτό όμως που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι ο τρόπος , οι επιπτώσεις και οι νόμιμες μεν αλλά σκανδαλώδεις διαδικασίες. Κάνοντας χρήση των αλλαγών που έχουν γίνει από το 2014 στο πτωχευτικό δίκαιο κυρίως του Νόμου Δένδια αλλά και τις νέες προ εβδομάδων ρυθμίσεις διαγράφεται το σύνολο των χρεών που είχε συσσωρεύσει τα προηγούμενα χρόνια ο απερχόμενος ιδιοκτήτης, ο οποίος ουσιαστικά απαλλάσσεται απ αυτά.

Έτσι, τα χρέη αυτά των εκατομμυρίων ευρώ μετατρέπονται αυτομάτως σε «τοξικά» για τις τράπεζες. Συνολικά τα χρέη που έχουν στις τράπεζες οι ΔΟΛ, Πήγασος και Mega ανέρχονται περίπου στο μισό δις ευρώ!

Οι τράπεζες, προφανώς, ίσως και στο άμεσο μέλλον θα ζητήσουν νέο πακέτο διάσωσης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έτσι όλοι μας κάποια στιγμή θα πληρώσουμε τα χρέη αυτά.
Επίσης, ο αγοραστής-επενδυτής αποκτά «καθαρούς» τους τίτλους, όπως και την κινητή και την ακίνητη περιουσία της εταιρίας, χωρίς δανειακό βάρος ή άλλη υποχρέωση που θα αφορά την τσέπη του ή κάποιου είδους νομικές συνέπειες. Ως περιττό βάρος αντιμετωπίζονται και οι εργαζόμενοι καθώς ο νόμος προβλέπει ότι με τη συγκεκριμένη διαδικασία, ο νέος ιδιοκτήτης δεν «κληρονομεί» τους παλιούς μισθωτούς και έχει τη δυνατότητα να μην συνεχίσει την εργασιακή τους σχέση. Χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζημίωσης, με τα δεδουλευμένα του παρελθόντος να μην βαρύνουν ούτε τον ίδιο, ούτε όμως και τον προηγούμενο. Η διαπλοκή απέθανε, ζήτω η διαπλοκή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *