Μια έρευνα για tv ειδήσεις σε ΕΡΤ που κανείς δεν θέλει να δεί!

 

δελτια-ειδήσεωνΔεν έλαβε μεγάλη δημοσιότητα η πρόσφατη έρευνα της ALCO για λογαριασμό της ΕΡΤ η οποία μεταδόθηκε την περασμένη εβδομάδα από το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ 1. Παρά το γεγονός ότι η μεγάλη πλειονότητα των ερωτώμενων συμφωνεί με το άνοιγμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, πολύ μεγάλο ποσοστό κρίνει ως “μη αντικειμενικές τις ειδήσεις” της! Και για την ιδιωτική τηλεόραση όμως το αποτελέσμα είναι κακό. Το 40% των πολιτών κρίνει πως “κανένα δελτίο ειδήσεων” δεν είναι αντικειμενικό!

ειδήσεις-2Το ποσοστό αξιοπιστίας για την ιδιωτική τηλεόραση φθάνει το 22% και της κρατική τηλεόρασης το 27%, ενώ ένα 11% απαντά “δεν ξέρω/δεν απαντώ”. Εξίσου προειδοποιητικό για την ΕΡΤ είναι και το αποτελέσμα στην ερώτηση βαθμολόγησης με άριστα το «5». Οι πολίτες αξιολογούν το κενρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με ποσοστό 2,9.

Για τις ειδήσεις χτυπάει το καμπανάκι για την ΕΡΤ αφού στην
υπόλοιπη έρευνα  η κρατική τηλεόραση παίρνει τα εύσημα. Όπως θα δείτε και στους πίνακες σε ποσοστό 56% έναντι 24%, οι ερωτώμενοι θεωρούν λάθος το λουκέτο στην ΕΡΤ το 2013 και σε ποσοστό 59% έναντι 23%, απαντούν πως ήταν σωστή η απόφαση να ανοίξει και πάλι η κρατική τηλεόραση.

ερτ-σωστήΘετικά είναι τα μυνήματα και σε ότι αφορά την προώθηση πολιτισμού και αθλητισμού. Το 56%

ειδήσεις-3

απάντησε πως η ΕΡΤ προωθεί τον πολιτισμό έναντι 17% για τα ιδιωτικά κανάλια. Και 47% απαντά πως προωθεί τον αθλητισμό έναντι 23% των ιδιωτικών καναλιών. Τέλος στο ερώτημα ποιος καλύπτει περισσότ

 

ερο θέματα από όλη την Ελλάδα, η ΕΡΤ ψηφίζεται με 41% και τα ιδιωτικά κανάλια με 29%.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *