Περιμένουμε το ΕΣΡ να εφαρμόσει τον ελεγκτικό του ρόλο

εσρΝα εφαρμόσει το ελεγκτικό έργο αναμένει από το ΕΣΡ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος παρέδωσε  τη Διαδικτυακή Πλατφόρμα Παρακολούθησης και Αναζήτησης Ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Στόχος του Υπουργείου είναι να ενισχύσει με κάθε δυνατό τρόπο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σε επίπεδο υλικοτεχνικό, οικονομικό, ανθρώπινου δυναμικού κ.λπ., ώστε η Ανεξάρτητη Αρχή να επιτελέσει απρόσκοπτα τον θεσμικό και ελεγκτικό της ρόλο. Η νέα υπηρεσία δίνει στους χρήστες – μέλη του ΕΣΡ τη δυνατότητα να μελετούν το πρόγραμμα ευρείας γκάμας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, με τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο η νέα ψηφιακή web πλατφόρμα: 1) προβάλλει και καταγράφει το πρόγραμμα δώδεκα τηλεοπτικών σταθμών, εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας (Αττική), καθώς και δώδεκα ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής. 2) Είναι ενεργή σε μόνιμη βάση και λειτουργεί από οποιοδήποτε υπολογιστή ή συσκευή, μέσω διαδικτύου, με προσωπικό κωδικό πρόσβασης. 3) Παρέχει άμεσες αποδείξεις για την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας μέσω ελέγχου της ποιότητας του προγράμματος. Και τέλος, 4) παρέχει δυνατότητα μέτρησης της πολιτικής πολυφωνίας.

Η Διαδικτυακή Πλατφόρμα αποκτήθηκε μετά τη διενέργεια διαγωνισμού και έναντι 54.000 ευρώ (+ΦΠΑ). Το ΕΣΡ παρέλαβε ένα πλήρες, σύγχρονο και λειτουργικό εργαλείο και μάλιστα με διευρυμένες δυνατότητες σε σχέση με το προϋπάρχον – το οποίο είχε κοστίσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ, χωρίς επί της ουσίας να λειτουργήσει ποτέ αποτελεσματικά, έως ότου κατέστη πλήρως ανενεργό το 2014.

Κατά την παράδοση της πλατφόρμας από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο ΕΣΡ, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τόνισε: «Σήμερα είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με το ΕΣΡ με αφορμή την παράδοση του εργαλείου Παρακολούθησης και Αναζήτησης των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων. Το ΕΣΡ απαρτίζεται από ανθρώπους με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, αλλά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους υπάρχει και η ανάγκη της υλικοτεχνικής στήριξης, που εμείς ως Πολιτεία θέλουμε και πρέπει να παρέχουμε. Το νέο λειτουργικό και εύχρηστο εργαλείο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της Ανεξάρτητης Αρχής και να αντικαταστήσει το προηγούμενο αναποτελεσματικό και παράλογα ακριβό σύστημα. Πλέον, η κοινωνία περιμένει από το ΕΣΡ να επιτελέσει το ελεγκτικό του έργο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *